Tiggeriförbud föreslås på Lidingö

Morgonkollen kallt Stockholm
Stockholmsmorgon.
Lidingös moderater vill införa ett lokalt tiggeriförbud på ön men i andra kommuner har förbud fått nej.
Igår kväll brann det i Kista galleria och de som befann sig nära branden fick evakueras.
Hela 11 miljarder skulle nya miljöbilar kosta stockholmarna om miljözoner införs.
Mulet men inte svinkallt idag.

Tiggeriförbud på Lidingö

Moderaterna på Lidingö vill nu förbjuda tiggeri genom ett lokalt tiggeriförbud i kommunen. Partiet på riksnivå står bakom ett nationell tiggeriförbud, något som inte fått majoritet i riksdagen. Andra moderata kommuner som Vellinge i Skåne och Danderyd har försökt införa lokala tiggeriförbud. Rättsläget är dock oklart. I Vellinge överklagades förbudet och har fått nej både av länsstyrelsen och förvaltningsrätten.

Förbjud tiggeriet, menar Lidingömoderaterna.

Brand i Kista Galleria

Det brann i går i en restaurang i Kista galleria och de som befann sig i den delen av galleria evakuerades. Branden uppstod i fettrester i ventilationssystemet enligt radio P4 Stockholm. Runt 40 brandmän bekämpade branden som var släckt vid 21.30 tiden. Trafiken omkring påverkades av branden. Men ingen ska ha skadats.

Hanif Bali lämnar partistyrelsen

Riksdagsledamoten Hanif Bali, Solna, meddelade i går på Facebook att han lämnar partistyrelsen. Anledningen är att förtroendet för honom är sargat efter att han publicerat känsliga mail mellan UD och  en journalist på sitt twitterkonto. Något som tidningen Dagens Nyheter avslöjade.

”Jag kommer driva min politik här på Facebook, i TV och riksdagskammaren men inte längre på Twitter” . skriver han i ett inlägg på Facebook.

Djurgården vann över AIK

Djurgården vann igår semifinalen i Svenska cupen över AIK med 2-0. Det var första gången sedan 2011 som Djurgården vunnit över AIK i ett derby.  Nu är Djurgården klara för final i Svenska cupen mot Malmö.

Matchen spelades på Friends arena. Den blev försenad på grund av bengaliska eldar som tänts av båda lagen klackar.

Miljözoner i Stockholm skulle kosta bilägare miljarder

I Transportstyrelsens förslag om miljözoner i Stockholms innerstad är kostnaden för bilägare som måste köpa ny bil beräknad. Närmare 11 miljarder kronor skulle nya bilar kosta stockholmarna om miljözonerna införs.

Läget i trafiken

Morgonrusningen på vägarna flyter på hyfsat bra. Från kollertivtrafiken rapporteras inga förseningar. Saltsjöbanan kör dock med kortare tåg än vanligt, vilket kan orsaka trängsel.

Mulen måndag

Det blir en mulen måndag. Men något mildare än den senaste perioden. Temperaturen kommer att ligga runt 0 grader. Framåt tvåtiden väntas snöfall. Vid sextiden på kvällen klarnar det upp.