ANNONS

I dag är alla tillbaka – tjockt i SL-trafiken

I dag startar skolor och många är tillbaka på jobbet – samtidigt som SL-trafik läggs om.
I dag startar skolor och många är tillbaka på jobbet – samtidigt som SL-trafik läggs om.
Extra trassligt i kollektivtrafiken, publikrekord för kulturfestivalen, hyrcyklar i Stockholm riskerar att försvinna och stor satsning på att snabba upp blåbussar. Här är Morgonkollen, måndag.
ANNONS

Varning för mycket folk i kollektivtrafiken

I dag, måndag 20 augusti, är sommarlugnet över i Stockholmstrafiken. Då räknar SL med att de flesta Stockholmarna är tillbaka och vill ta sig till jobb och skola. Busslinjer påverkas. Så här duckar du trängseln och undviker de värsta pendelknutpunkterna.

Blåbussar ska få upp tempot

Förlängda och flyttade hållplatser, cykelfält som ryker och flera andra åtgärder ska få upp tempot busslinje 1 och 4. Nu vill politikerna satsa 20 miljoner kronor på bussarna. Förändringen sker 2019.

Hyrcyklarna kan försvinna från Stockholm

På grund av trassel med upphandlingarna kan Stockholms stad stå utan hyrcyklar nästa år.  Kommunen har inte förlängt avtalet med City Bikes, som driver de hyrcyklar som finns nu, rapporterar P4 Stockholm. Följden kan bli att det varken finns gamla eller nya hyrcyklar i Stockholm nästa år.

Kulturfestivalen lockade rekordpublik

En miljon besökare kom till Stockholms Kulturfestival, som avslutades igår. Publiken lockades av att festivalen blivit mer sammanhängande och att det är lättare att röra sig mellan olika scener, skriver P4 Stockholm. En annan anledning är att programmet inte krockar.

Inga hjärtstopp under årets Midnattsloppet

Ambulans fick hämta tre personer, varav två kollapsat, och även några skrubbsår. Men ingen av deltagarna drabbades av hjärtstopp, vilket annars brukar inträffa varje år. Enligt arrangören det lugnaste Midnattsloppet hittills.

ANNONS

Läget i trafiken

Buss Förändringar för linje 50, 53, 54, 55, 65 och 69 i innerstan från och med i dag, 20 augusti. Busslinje 423, 442X, 446 och 449 flyttar från Slussen till Medborgarplatsen från och med i dag. Läs mer här.

Pendel: Inställda tåg förekommer mot Stuvsta och Tumba på grund av spårfel vid Huddinge samt mellan Tumba och Rönninge, enligt SL.

Och så vädret …

Växlande molnighet över Stockholmsområdet i dag, temperatur på15-20 grader, enligt prognos från SMHI. Nordlig vind.