ANNONS

Två tonåringar rånades på mobiltelefoner

Morgonkollen kallt Stockholm
Grått igen över huvudstaden.
Tonåringar rånade på mobiltelefoner i Hornstull, mordförsök i Märsta och flera gripna efter rån mot guldbutik i Brandbergen. Det här är torsdagens morgonkoll.
ANNONS

Två tonåringar rånades på mobiler

Vid åtta-tiden på onsdagskvällen ska två tonåringar ha blivit rånade på sina mobiler av flera gärningsmän vid Hornstulls tunnelbanestation. Ingen av de två killarna ska ha blivit fysiskt skadade och kördes hem av polisen.

– Det handlar om två killar under 15 år som ska ha blivit hotade av gärningsmän som ska vara i samma ålder som offren, säger Mats Almqvist, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral i Stockholm till DN.

Polisen har upprättat en anmälan om rån alternativt grov stöld men ingen är ännu gripen.

Dom mot mutanklagade ex-AIK:aren

Under förmiddagen på torsdagen kommer domen mot den före detta AIK-spelaren, Dickson Etuhu, som anklagas för grovt mutbrott. Åklagaren har yrkat på två år.

Flera gripna efter rån – polisen förtegen

Ett rån mot en guldsmedsbutik i Brandbergen skedde under onsdagen. Flera vittnen ska ha sett minst två personer, maskerade med uppdragna huvor, som slår på fönstret till guldsmedsbutiken med någon sorts tillhygge.

Under onsdagskvällen grep polisen flera personer men vill inte säga mer än så.

– Vi har gripna i ärendet, men mer än så vill jag inte säga eftersom utredningen är inne i ett känsligt läge, säger B-T Olsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen syd.

ANNONS

Försök till mord i Märsta

Vid tre-tiden under natten till torsdagen besköts en bil i centrala Märsta. Ingen person ska ha blivit träffad av skotten men mannen som körde den beskjutna bilen krockade och slog i huvudet. Han fick föras till sjukhus för sina skador.

Polisen spärrade av platsen under natten men i nuläget är ingen gripen för skjutningen som nu utreds som mordförsök.

Flera hundra bostäder upphävs

Cancerframkallande föroreningar och störande buller från flygplatsen gör att länsstyrelsen upphäver planer på 770 lägenheter i Mariehäll.

Risk för halka på vägarna

Under torsdagsmorgonen kan det bli vissa köer runt om i staden. Detta på grund av våta eller fuktiga vägar med minusgrader i vägytan. Det finns risk för lokal frosthalka vilket kan medföra vissa olyckor.

Förseningar och inställda avgångar

Flera busslinjer har under morgonen blivit försenade med upp till 15 minuter, främst beroende på framkomlighetsproblem. Även spårvagnsresenärerna har en tuff morgon. Flera avgångar inställda på grund av vagnbrist och personalbrist.

Grå dag över Stockholm – igen

Den som saknade det gråa molniga vädret igår behöver inte vara besviken längre. Idag bjuder vädergudarna på ytterligare en dag utan sol och temperaturen lägger sig runt 2 grader enligt SMHI.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.