Torkan tvingar bönder att slakta i förtid

Torkan slår hårt mot länets köttbönder.
Torkan slår hårt mot länets köttbönder.
Torkan i juli har slagit hårt mot Stockholms bönder, inbrotten når nya nivåer och rånliga döms till långa fängelsestraff.
Här är Stockholm senaste nyheter.

Torkan tvingar bönder att slakta

Juli månad har varit extremt torr i Stockholm. Och torkan har slagit hårt mot länets bönder. Per Pettersson, ordförande i Lantbrukarnas Riksförbund i Mälardalen berättar att flera köttbönder tvingas slakta sina djur i förtid, eftersom de inte har råd att köpa in extra foder.

– Det är kö till slakterierna. Jag har pratat med folk som vill slakta nu, men de får vänta till oktober, säger han.

15 inbrott – på tolv timmar

Sommarens inbrottsanmälningar har skjutit i höjden och på vissa håll har de dubblerats jämfört med förra året. Mellan klockan 8.00 och 20.00 på tisdagen ingrep polisen vid omkring 15 inbrott i Stockholms län. Både lägenheter, radhus och villor drabbades och i de allra flesta fall var de boende bortresta. Nu varnar polisen för tjuvarnas nya knep. 

Svårsläckt skogsbrand i södra länet

Sedan lunchtid på tisdagen rasar en skogsbrand i södra länet. Elden ska vara under kontroll och risken för spridning liten, men räddningstjänsten uppger att branden är svårsläckt på grund av terrängen. Under morgonen återupptogs släckningsarbetet och brandkåren kommer under dagen att arbeta med att släcka lågorna.

Skogsbrand rasar söder om Haninge

Hungrig rävunge tog sig in på innergård

I måndags letade sig en orädd räv in på innergården på ett LSS-boende i Upplands Väsby.

– Det var första gången jag såg en räv så nära. De springer alltid bort när de ser folk. Det kanske var för att den var så ung som den inte var rädd, säger Hüseyin Katlav som bjöd räven på en bit kyckling.

Döms för flera rån i innerstan

Tre män från Botkyrka döms till långa fängelsestraff för att i våras ha knivrånat flera ensamma personer i innerstan, främst i Vasaparken i Vasastan. Enligt domen ska männen, som var mellan 19 och 27 år, ha hotat offren med kniv och hotat till sig värdesaker och koder till kontokort.

Följ med på boulefest i Rålis

Pensionärssyssla? Skulle inte tro det. Intresset för den årliga bouletävlingen La Majonnaise har exploderat. I helgen går tävlingen av stapeln i Rålambshovsparken och arrangörerna väntar sig tusentals besökare.

Väder: Inget regn i dag heller

Onsdagen blir varm och solig med temperaturer på 23 grader på förmiddagen. På eftermiddagen kommer molnen in och släpper inte taget förrän senare på kvällen då det blir klart och soligt igen. Och torkan håller i sig – något regn verkar det inte bli på hela dagen. Smhi varnar fortfarande för brandrisk i hela länet och på många håll råder eldningsförbud.