Halt i trafiken och strömavbrott i Söderort

Flera bilar har kört av vägen under morgonen. Obs, bilder är en arkivbild.
Flera bilar har kört av vägen under morgonen. Obs, bilder är en arkivbild.
Lokalt är det svår halka i fredagens tidiga morgontrafik. Drygt 1 300 hushåll i Söderort blev utan el natten mot fredag. Här är nattens och morgonens nyheter.

Flera trafikolyckor i länet

Det är mycket halt väglag runt om i länet och flera olyckor inträffade tidigt på fredagsmorgonen. På E4-E20 mellan Hallunda och Fittja krockade först flera bilar i norrgående körfält vid 05.30, och strax därefter snurrade en bil alldeles i närheten fast i södergående riktning. Även på E18 Enköpingsvägen, nära trafikplats Bro skedde en olycka i både norr- och södergående. I båda fallen var det en lastbil som körde av vägen – med bärgning och avstängda körfält som följd.


Drygt 1 300 hushåll blev utan el

Natten mot fredag drabbades drygt 1 300 hushåll i Farsta, Skarpnäck och Enskede av ett strömavbrott.
– I nuläget har vi inte fått någon rapport på vad som kan ha hänt och felsökningpågår, säger Martin Stenbro, Ellevios presstjänst, till SVT Stockholm.
Strömmen beräknades vara tillbaka strax före klockan 07.


KTH-professorer har skolkat i sju månader

Två professorer anställda vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) uppges inte ha varit på jobbet sedan i juli 2017. Det framgår av två anmälningar som nyhetsbyrån Siren tagit del av, berättar DN. Enligt KTH:s rektor Sigbritt Karlsson har professorerna varit ”olovligen frånvarande” under sju månader – och är det fortfarande. Statens ansvarsnämnd ska nu ta ställning till om ”det föreligger grund för avskedande” av de båda professorerna.


Team Hasselborg jagar OS-final i dag

Klockan 12.05 i dag spelar Team Hasselborg från Sundbybergs CK semifinal i curling i OS i Sydkorea.  Storbritannien står för motståndet. I en eventuell final väntar segraren i mötet Sydkorea–Japan. Den matchen börjar klockan 01.05 natten till söndagen.


Vintrigt väder i helgen …

I dag fredag är det ett par minusgrader med mestadels uppehåll, och mulet väder. I helgen ser det ljusare ut. Goda solchanser både lördag och söndag och riktigt vintrigt väder med temperatur ner emot minus 10.