ANNONS

Trafikstopp i city på söndag

Stockholm blir bilfritt för en dag. Kunskapshus får kritik – klarar inte extremism. Styvmor höll familj i skräck.
Det är några av morgonens nyheter.
ANNONS

Stockholm bilfritt på söndag

Mellan klockan 09.00 och 18.00 på söndag blir det svårt att ta sig fram i city. Då stänger nämligen Stockholms stad av trafiken.

Konceptet kallas I stan utan min bil och är en av aktiviteterna som Stockholms stad arrangerar under den Europeiska Trafikantveckan, skriver Stockholms stad i ett pressmeddelande, rapporterar Mitt i.

”Inga farliga föremål i domstolar”

Beslagen av farliga föremål och inrapporterade incidenter vid domstolar har ökat, skriver Sveriges radio P4 Stockholm. Förklaringen är ett medvetet säkerhetsarbete vid domstolarna.

I en förhandlingssal finns det numera inga besökare som har farliga föremål, säger Thomas Östman, säkerhetschef vid Stockholmsdomstolarna till SR.

Kritik – Kunskapshus fungerar inte

Stockholm stad får kritik av den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism, skriver SVT nyheter Stockholm. Av Göteborg, Malmö, Örebro och Stockholm är det Stockholm som klarar arbetet sämst.

För två år sedan lanserade Mona Sahlin så kallade Kunskapshus mot våldsbejakande extremism. I Stockholm har kompetensen som är lättillgänglig för de som söker stöd inte samlats på ett ställe som tänkt.

LSS-stöd leder inte alltid till stöd

Ett beslut om LSS-stöd betyder inte alltid att man får den hjälp man har rätt till, skriver Mitt i. På bara ett år har antalet LSS-beslut som inte verkställs inom rimlig tid ökat med 26 procent i Stockholms stad. Störst är problemet när det gäller LSS-bostäder. ”Det beror på bristande planering”, anser oppositionsborgarrådet Lotta Edholm (L).

Styvmor höll familj i skräck

Kall och varm dusch, straffsittning på pallen, misshandel och tvångsklippning. Under tre år levde de tre barnen i ständig skräck för sin styvmor som höll familjen isolerad från släkt och vänner. Nu har den 54-åriga kvinnan dömts till fängelse, skriver Mitt i.

Fredagen får växlande väder

Halvklart till mulet och tidvis skurar. Så blir vädret under fredagen, enligt SMHI. Temperaturen pendlar mellan 12 och 16 grader.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.