ANNONS

Isiga trottoarerna: Man halkade in under buss

En person halkade ut framför en SL-buss vid Odenplan igår kväll.
En man halkade in under en SL-buss vid Odenplan igår kväll.
Man halkade in under buss, trafikborgarråd självkritisk om isiga trottoarerna - och ska krisen på Koreahalvön lösa i Stockholm? Här är morgonkollen.
ANNONS

Halkade ut framför buss

En man fick föras till sjukhus efter att ha hamnat under en buss vid Odenplan igår kväll.

Olyckan inträffade strax efter 19 i korsningen Odengatan /Vegagatan.

– Någon har halkat ut i gatan och hamnat under en SL-buss. Han fick föras i ambulans till sjukhus, säger Peter Asp på polisens ledningscentral.

Omfattningen av skadorna är oklar, men den skadade var vid medvetanden och talbar, enligt polisen.

Helldén: Så här ska det inte se ut

Över tusen klagomål mot ishalkan har kommit in trafikkontoret på bara några dagar och pressen är hård på trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).

– Jag har full förståelse för att folk är irriterade. Så här ska det inte se ut ut på trottoarerna, säger han till Mitt i.

En upphandling pågår av kommande års snöröjning och halkbekämpning och där ställs, enligt Daniel Helldén, betydligt högre krav än i dag på att klara halkan på trottoarer och gångvägar.

Butiksrån i Enskede

En mindre butik i Enskede rånades vid 19-iden igår kväll av en knivbeväpnad person. Gärningsmannen hade eventuellt ett par medhjälpare som väntade utanför butiken.

Det är oklart vad rånaren kom över, men rånet betraktas som fullbordat.

ANNONS

Norra tornen på topplista

Norra tornen i Stockholm hör till världens mest spektakulära nya byggnader. Tornen har hamnat på CNN:s lista över de tio mest intressanta byggnaderna som är på väg att byggas under 2019, skriver SVD. Det första av tornen invigdes i november, 125 meter högt, och det andra kommer på plats i år. Tillsammans ska de bilda en stadsport från Solna till Vasastan. Norra tornen har ritats av arkitekten Reinier de Graaf från det nederländska arkitektkontoret OMA. 

Koreaförhandlingar i Stockholm

Ska knutarna i olösta konflikten på Koreahalvön lösas upp i Stockholm? Enligt flera medier träffas för närvarande toppdiplomater från USA, Nordkorea och Sydkorea på en strängt bevakad konferensanläggning vid Mälaren, nordväst om Stockholm.

UD bekräftar för P4 Stockholm att representanter för de tre länderna är i Sverige för att delta i rundabordssamtal anordnat av svenska regeringen och SIPRI.

Kallt och soligt

Det blir en kall, solig och vacker söndag i Stockholmstrakten. Under dagen väntas klart väder och temperaturer på omkring 4-8 minusgrader, och det blir ännu kallare i natt.

Halt på vägarna

Varningar är utfärdade för halka på länets vägar, men inga allvarliga olyckor har rapporterats in under natten och morgonen. Ett brinnande fordon på väg 73 mellan trafikplatserna Segersäng och Gryt orsakade störningar i trafiken under de tidiga morgontimmarna, men strax efter sex var röjningsarbetet klart.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.