”Tumult” i Solna på tisdagskvällen

Många patruller kallades in efter att en stökig man smitit från ordningsvakter i Solna.
Många patruller kallades in efter att en stökig man smitit från ordningsvakter i Solna.
Tumult i Solna, sommarskola på fotbollsarena, stadsvandring i gröndal, och badvädret håller i sig. Här är morgonens nyheter!

Tumult i Solna igår kväll

Polisen ska först ha kallats till tunnelbanestationen i Solna efter att en till synes berusad man varit stökig och skrikit saker. På sin hemsida skriver polisen att det blir ”ett visst tumult” när ordningsvakter ska ingripa, och den stökiga mannen lyckas springa iväg. Senare kunde polispatrull omhänderta honom. I samband med detta ska också personer ha setts i området med någon som sett ut som ett vapen – polisen kunde snart klargöra att det handlat om ett låtsasvapen.

Vädret håller i sig

Även idag kan du räkna med temperaturer kring 20 grader nästan hela dagen. SMHI rapporterar om halvklart och mulet under dag och tidig eftermiddag, men efter klockan fyra ska det spricka upp. Är du fast på jobbet men vill hinna med ett kvällsdopp finns alltså goda möjligheter.

Stadsvandring i Gröndal

Klas Lundqvist, tidigare på Stockholms Stadsmuseum, håller stadsvandringar om Gröndals brokiga byggnadshistoria. ”Från kåkstad till tvärbanestad” är temat på vandringen, och för Mitt i berättar han om evenemanget.

Sommarskola på fotbollsarena?

Ja, tack vare ett samarbete mellan organisationen Right To Play och Tele2, har en grupp nyanlända ungdomar under sommaren arrangerat en sommarskola på arenan. Tele2 står för lokaler, volontärer och fotbollsbiljetter. Ungdomarna utformar och leder själva undervisningen.