Polis larmades till Tanto efter storbråk

Tantolunden.
Tantolunden.
Ett storbråk utbröt i Tantolunden under torsdagskvällen. När polisen kom till platsen hade de misstänka gärningsmännen försvunnit från platsen.

Stort gäng slogs i Tanto

Ett storbråk bröt ut i Tantolunden under torsdagskvällen. Enligt ett vittne rörde det sig om ett tiotal personer som bråkade och slogs. När polisen kom till platsen vid 20-tiden var bråket över och de flesta av de inblandade hade lämnat platsen. Polisen fann en berusad man i närheten, som omhändertogs för tillnyktring.

Avspärrat vid Näckrosen

Näckrosens tunnelbaneuppgång mot Storskogen var avspärrad under fredagsmorgonen efter ett inbrott i en kiosk. Inbrottet ska ha skett vid tvåtiden under natten mot fredagen.

– Vid 02.43 ringer man om att man sett en blå skåpbil åka från platsen. När man kommer dit hittar man en annan bil som troligtvis har använts under inbrottet, säger Sven Erik Olsson på Stockholmspolisen.

Tekniker ska undersöka platsen innan avspärrningarna kan tas bort.

Rekordfå stockholmare får ekonomiskt bistånd

Det ekonomiska biståndet i Stockholm ligger på historiskt låga nivåer. På ett år har 1 400 stockholmare bytt bistånd mot en egen försörjning. Sammanlagt 23 655 personer stockholmare får ekonomiskt bistånd just nu, färre än på över 30 år.

– Det är en jättevinst, säger arbetsmarknadsborgarrådet Emilia Bjuggren (S).

Rättegång efter övergrepp mot barn

En man från Haninge sitter åtalad för att ha förgripits sig på flera barn i Haninge de senaste åren. Brotten, som alla skett i Haninge, ska ha inträffat när barnen var mellan fyra och elva år gamla. På onsdagen inleddes rättegången mot mannen, som nekar brott.

”Skräckfisk” flöt iland i Täby

När Täbybon Charlotte von der Lancken strosade längs med Näsaängsbadet i Täby med sin son gjorde de en annorlunda upptäckt. I vattenbrynet hade en ovanlig fisk spolats i land som vid en första anblick verkade död.

– När jag petade på den sprattlade den till lite grann, säger Charlotte von der Lancken.

Fisken visade sig vara en skräckinjagande havsnejonöga – en parasitfisk som gett upphov till en amerikansk skräckfilm.

Sugen på glass? Kolla hit

Gelato, den italienska glassen, är det hetaste heta. Allt om Stockholm har gjort den ultimata guiden till våra favoritglasställen.

Sommarväder utlovat

Fredagen bjuder på sommarväder i Stockholm. Enligt SMHI kan det bli så varmt som 26 grader i Stockholm under dagen.