ANNONS

Tusentals hyresrätter i förorterna kan ombildas

20 000 hushåll ska få erbjudande om ombildning.
20 000 hushåll ska få erbjudande om ombildning.
Tusentals hushåll i Stockholmsförorterna får förfrågan att ombilda till bostadsrätt. Saltsjöbanan kör med färre vagnar i rusningstrafiken och Stockholmarna vaknar till en dimma som klarnar upp under dagen. Det är morgonens nyheter i Stockholmsområdet.
ANNONS

Hyresrätter i förorterna kan ombildas

Tusentals hyresrätter i Stockholms ytterområden kan ombildas enligt den grönblåa majoriteten i Stockholms stadshus, det rapporterar SVT Nyheter Stockholm.

Rinkeby, där 95 procent av bostadsbeståndet är hyresrätter, är ett av elva områden som innan sommaren kommer få erbjudande om att ombilda från hyresrätter till bostadsrätter. Det handlar om totalt 20 000 hushåll.

Minst 60 procent av bostadsbeståndet ska dock fortfarande utgöras av hyresrätter efter ombildningarna, skriver SVT Nyheter Stockholm.

Ytterligare lägenhetsexplosion

Vid 21-tiden på söndagskvällen larmades polis och räddningstjänst om en explosion mellan två byggnader i Älvsjö och två lägenheter skadades, skriver DN. Ingen person ska ha kommit till skada och enligt polisen finns det ingen koppling till explosionen i Vårberg, där en person avled tidigare på söndagen.

Läget i trafiken

Under morgonrusningen kör Saltsjöbanan bara med fyra vagnar. Bussar är insatta för att stärka upp mellan Fisksätra och Slussen men stannar inte på stationer däremellan.

Bussarna avgår: 07:06, 07:29, 07:46, 08:09, 08:26. Se uppdaterad info på sl.se.

Södra länken fick en taxibil stopp vid 06-tiden och står i vägrenen vid Yxtunneln i riktning mot Nacka. Bilen väntas ha förflyttats strax efter klockan 07.

Måndagens väder

Dis och lokal dimma med 2 plusgrader på måndagsmorgonen kan senare övergå i lätt regn eller blötsnö. I eftermiddag klarnar det upp något och temperaturen sjunker till omkring -2 grader. Vid kusten en frisk nordvästlig vind, enligt SMHI.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.