Tvärbanan smygöppnar i dag

Morgonkollen, söndag.
Imorgon startar tvärbanan igen, men redan idag är det smygstart. Sent i går kväll rånade beväpnade män en butik i Upplands Väsby. Föräldrar riktar hård kritik mot skola, efter att en 9-årig flicka fallit nedför ett berg. Här är morgonens nyheter.

Tvärbanan öppnar imorgon – smygåk i dag

I morgon öppnar Tvärbanan igen, till glädje för många pendlare. Men redan i dag är det smygstart. Mellan klockan 12 och 14.30 kör spårvagnar mellan Gullmarsplan och Sickla. Samtidigt invigs den nya stationen i Sickla, som ska underlätta byte mellan Tvärbanan och Saltsjöbanan. SL bjuder på fika, tipspromenad, musik och ballonger.

Under avstängningen har banan utrustats med ett nytt signalsystem som knyter ihop banan. Man har också byggt en ny plattform vid Alviks strand och tillgänglighetsanpassat plattformarna vid Liljeholmen och Årstaberg.

Beväpnade män rånade butik

Två beväpnade rånare slog till mot en Hemköpsbutik i Runby i Upplands Väsby vid 22-tiden i lördags kväll. De hotade personalen med ett ”pistolliknande föremål”, innan de försvann med sitt byte i en bil. Polis, som fått larm av vittnen, spårade flyktbilen med  helikopter.

Efter en stund övergav rånarna bilen och flydde till fots. Med hjälp av nya vittnesuppgifter kunde polisen gripa två män, strax före midnatt. Då hittade man också en väska med pengar.

Butikspersonalen ska inte ha fått några fysiska skador.

Flicka föll från berg på skolrasten

En 9-årig flicka föll nyligen ner från ett brant berg vid Tungelsta skola i Haninge. Hon lyckades hålla sig fast i en gren i en timme, innan hon räddades. Nu riktar föräldrar hård kritik mot skolledningen, för den bristande säkerheten,

Kliv in i dinosauriernas värld

Hur kunde ett dinosaureiägg se ut? Och hur stor var egentligen en Stegosaurus? Detta och mycket annat får man svar på i en nyöppnad utställning på Rum för barn i Kulturhuset Stadsteatern vid Sergels torg.

Bakom utställningen står Rum för barn och den hyllade illustratören Johan Egerkrans. Han har uppmärksammaats för sina böcker om nordiska gudar och övernaturliga väsen, men i sin senaste bok är det dinosaurier han tecknar och berättar om.”Alla tiders dinosaurier” heter boken, som alltså ligger tull grund för utställningen.

Halvklart till molnigt väder

Söndagen bjuder på halvklart till molnigt väder och temperaturer mellan 12 och 15 grader.  På kvällen spricker molntäcket upp och i natt blir det delvis klar himmel.