Nya uppgifter om fusk med snöröjningen

Snöröjning, plogbil
Allt verkar inte stå rätt till med snöröjningen i stan.
Fusket med snöröjningen kan vara värre än befarat, knivbråk vid Centralen - och så kan vi få en av årets hittills varmaste dagar i Stockholm. Här är morgonkollen.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Snöröjningsfukset: ”Struntar i klagomålen”

Det misstänkta fusket med snöröjningen i Stockholm kan vara värre än man hittills anat. Nu berättar ytterligare en snöröjare hos en underentreprenör för SVT om hur allvarliga missförhållandena är. Enligt denne går det inte att vara samvetsgrann och sköta snöröjningen enligt boken.

– Vill du göra rätt för dig i det här jobbet så skulle det aldrig funka. Man måste fuska och det kommer direktiv uppifrån entreprenörerna att man ska göra det, säger källan till SVT.

Klagomålen om utebliven snörröjning struntar man i, enligt samma källa.

– De skiter fullständigt i att öppna klagomål som kommer in. De klickar igenom det så att det ser ut som att jobben är gjorda fast de inte gjort någonting.

Den pågående granskningen i bland annat SVT uppges ha lett till krismöten bland entreprenörer som sköter halkbekämpningen och snöröjningen i staden.

 

morgonkollen balk nattens händelsenyhet

Två skadade i knivbråk vid Centralen

Två personer fördes till sjukhus efter ett större bråk utanför ett matställe på Vasagatan vid Centralstationen strax före midnatt. Personerna hade stickskador, men polisen hade på morgonen inga närmare uppgifter om deras tillstånd.

– När vi kom dit fanns mellan sex och åtta personer på platsen. Två av dem greps, säger Mats Eriksson vid polisens regionledningscentral.

Brottsrubriceringen är tills vidare försök till mord.

 

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Olycka vid Arlanda

En personbil körde in ett räcke och snurrade runt på E4:an strax norr om Arlanda vid sextiden i morse. Olyckan ledde till att ett körfält fick stängas av under morgontimmarna med bärgningsarbetet pågick. Föraren klarade sig utan allvarliga skador. I övriga är det lugnt i Stockholmstrafiken.

 

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

Vårvärme – och blåst

Rena vårvärmen väntas idag för den ger sig till tåls till eftermiddagen. Lördagen börjar visserligen med mulet väder, men det klarnar upp under förmiddagen och blir både soligt och milt – 8-12 grader – senare på dagen. Men det gäller att hitta en plats i lä, för det ska bli rejält blåsigt, enligt SMHI.