Gäster uppmanas att anmäla rökning på krogen

Till sommaren blir det förbjudet att ta några bloss på uteserveringarna.
Till sommaren blir det förbjudet att ta några bloss på uteserveringarna.
Länsstyrelsen behöver hjälp att sätta dit krog-rökning, halkvarningar utfärdade och så väntas snöblandat regn. Här är morgonens Stockholmsnyheter.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Hjälp att sätta dit krog-rökning

Den 1 juni i år är det slutrökt på uteserveringarna. För krogägarna innebär det att man måste ta bort askkoppar och informera gästerna om den nya lagen. Men länsstyrelsen, som just nu utbildar kommunerna om hur tillsynen ska gå till, behöver hjälp, rapporterar SVT. 

–  Det är en omöjlig uppgift att kontrollera hur alla restaurangägare följer rökförbudet. Det finns så många krogar och så få inspektörer. Vi måste helt enkelt ha hjälp av allmänheten, säger Suzanne Bengtsson, handläggare på Länsstyrelsen.

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Blött och halkigt

I och med regn och fallande temperaturer kan det uppstå halka på flera platser i länet. Varningar är utfärdade. Och den som kör väg 229 mot Tyresö, mellan Skrubba och Bollmora, behöver vara uppmärksam – det finns nämligen ett stort hål i höger körfält, precis i kurvan. SL rullade vid halv 7-tiden på bra.

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

Regn eller…blötsnö!

Under dagen väntas mulet väder, tidvis välsignat med regn eller blötsnö. Härliga 0 till fem plusgrader och mot eftermiddagen kommer drar det in några nordvästliga vindar.