Starkt uppsving för livsmedelsbranschen i Stockholm

Butik
Livsmedelsbranschen går framåt i Stockholmsekonomin.
Livsmedelsbranschen går bäst i Stockholmsekonomin just nu. Polisen och idrottsaktörer ska förebygga terrorattacker vid idrottsevenemang. Och det blir en varmare tisdag.
Här är morgonkollen från Mitt i.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Livsmedelsbranschen toppar lokala ekonomin

Det är just nu livsmedelsbranschen som ökar mest i Stockholmsekonomin, det visar Handelskammarens Stockholmsbarometer för årets första kvartal.

Samtidigt ligger den tungt vägande byggbranschen mycket lägre än vid samma tidpunkt för ett år sedan, något som DN rapporterar om.

På ett övergripande plan har konjunkturen tillbaka på normalnivå efter en tids nedgång. Men det finns fortfarande tecken på att den svagare perioden ska hålla i sig.

– Vi kan se att konjunkturen återhämtar sig något. Jämfört med förra kvartalet har vi en regering på plats och en januariöverenskommelse. Men det är inte en återhämtning som övertygar, ekonomin står och balanserar, säger Stefan Westerberg, seniorekonom på Handelskammaren till DN.

Nytt samarbete mot terror på idrottsevenemang

Polisen, Riksidrottsförbundet och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, ska i ett nytt samarbetet försvåra för terrorattentat och andra typer av attacker vid arenor och andra platser där idrottsevenemang sker, det skriver SVT Stockholm.

”Vi ska inte skrämma upp folk, men fler behöver vara vaksamma”, skriver Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm i ett pressmeddelande.

 

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Lugn trafikmorgon

Inga problem med varken flöden eller vägunderlag rapporterade.

I kollektivtrafiken har det varit förseningar på pendeln efter ett signalfel i Huddinge.

 

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

Varmare tisdag

Klart till halvklart väder väntar. Fram på dagen växlande molnighet och runt 15 grader. I kväll och i natt dröjer sig moln kvar och då 1-6 grader. Svag vind, skriver SMHI.