Dagens Metro uteblir – kan inte betala tryckeriet

Utebliven tisdagsupplaga av tidningen Metro.
Utebliven tisdagsupplaga av tidningen Metro.
Ytterligare ett ungdomsrån i Stockholmsområdet och södergående pendeltåg går via Stockholm city igen. Men någon tisdagstidning av Metro blir det inte – den har stoppats. Mitt i ger dig morgonens nyheter.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Metro har stoppat pressarna

Brukar du läsa gratistidningen Metro på tunnelbanan? Eller notera de staplade tidningshögarna när du går genom spärrarna? Det kommer du inte göra den här morgonen – i dag ekar Metrolådorna tomma.

Det beror på att Metro inte har haft råd att förskottsbetala tryckeriet, rapporterar DN. Tidningen har stora skulder och de anställda fick inte heller sin lön utbetald på måndagen. Enligt Expressen är det senaste beskedet att papperstidningen bara ska komma ut på fredagar.

 

morgonkollen balk nattens händelsenyhet

Tonårsrån i Husby

En pojke blev rånad på sin telefon av tre maskerade män på måndagskvällen. Det var vid 18-tiden i Husby och polisen har tagit emot anmälan men ingen har gripits för rånet.

 

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Pendeln går via City igen

Södergående pendeltåg stannar återigen vid Stockholm City. Under måndagen gick handledarna på rulltrapporna sönder och av säkerhetsskäl stängdes perrong 3 och 4 av för att utrymningskapaciteten inte var tillräckligt. Nu är rulltrapporna säkrade så pendelresenärer kan gå i dem, men de är fortfarande inte igång, enligt SL.

Södergående pendeltåg går via Stockholm City igen

 

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

Halvklart till mulet

Upp till 5 grader varmt blir det i Stockholm denna tisdag. Solen kikar fram men det kommer vara halvklart till mulet hela dagen. Uppehåll och mot natten sjunker temperaturen till nollan, enligt SMHI.