Utredning av moskébrand i känsligt läge

Det blir vackert väder ända fram till fredag.
Det blir vackert väder ända fram till fredag.
Utredningen av moskébrand i känsligt läge. Svårt klara uppkörning i Stockholm. Det vackra vädret fortsätter.

Utredning i känsligt läge

En person har anhållits misstänkt efter branden i moskén i Jakobsberg natten mot 1 maj. Polisen misstänker mordbrand. Mannen hämtades in till förhör under gårdagen och anhölls senare under dagen av åklagaren Per Bergmark. Polisen har skrivit på sin hemsida att de i nuläget inte kommer att lämna några fler uppgifter, eftersom utredningen är inne i ett känsligt läge.

Underläge tre gånger om

17 000 åskådare på Tele 2 Arena fick se Djurgården komma tillbaka tre gånger om i gårdagskvällens 3-3 match mot IFK Norrköping. I tredje övertidsminuten kvitterade Tino Kadewere till publikens jubel. Poängen gör att Djurgården parkerar på femte plats med 8 poäng efter sex spelade matcher. Hammarby ligger en poäng före Djurgården, och AIK har precis som Djurgården 8 poäng, men sämre målskillnad.

– Vi fortsätter att jobba och får kvitteringen väldigt välförtjänt. Hade vi förlorat hade jag känt en enorm besvikelse. Det var en bra allsvensk fotbollsmatch, säger tränaren Özcan Melkemichel till dif.se.

Glöm inte att deklarera!

Tisdagen är sista dagen att deklarera för privatpersoner. Klockan 24 i natt ska uppgifterna vara inlämnade och Skatteverket uppmuntrar folk att deklarera digitalt. Flitigast i Stockholms län att deklarera digitalt och näst bäst i landet har hittills innevånarna i Upplands Väsby varit enligt Skatteverkets sammanställning från den 24 april. I Upplands Väsby hade nästan 6 av 10 av de som redan lämnat sin deklaration gjort det digitalt. I botten på listan för Stockholms län fanns Danderyd. Här har knappt 4 av 10 personer deklarerat digitalt.

– För de flesta är det naturligt att deklarera digitalt och det är fler som gör det för varje år, säger deklarationsexperten Anna Sjöberg i ett pressmeddelande från Skatteverket.

Väsbyborna var duktiga även förra året. Då var man bäst i landet medan Järfälla kom på tredjeplats.

Minst klarar uppkörning i Sollentuna

Andelen personer som får godkänt på sin uppkörning varierar kraftigt i landet. Det rapporterar P4 Stockholm. Enligt P4 Stockholm, som tagit del av statistik som nyhetsbyrån Siren sammanställt, så är det svårast för de som kör upp i Stockholms län. I Sollentuna klarar bara 43 procent sin uppkörning första gången jämfört med Umeå och Skellefteå där 69 procent klarar sin uppkörning.

Värmande väder i veckan

Maj har har inletts med strålande sol och det fina vädret fortsätter enligt prognosen från SMHI fram till och med fredag. I dag blir det 16 grader varmt framåt lunch. I eftermiddag kommer en del moln, men solen kommer att titta fram däremellan. Veckans temperaturtopp är att vänta på fredag med 18 grader och sol. Men till helgen får vi klä oss lite varmare igen. Då kommer temperaturen att hålla sig under 10 grader hela vägen enligt prognosen.