Nej till kameror vid Bredängs moské

Det ser ut att bli soligt i Stockholm idag.
Det ser ut att bli soligt i Stockholm idag.
Nej till övervakningskameror vid moské, Post nord vägrar dela ut brev och så har vi kartlagt 80 majbrasor i hela länet. Dessutom lyckades AIK och DIF till slut vinna varsin fotbollsmatch. Det är några av rubrikerna i fredagens morgonkoll.

Efter attacken – ingen övervakning

Det blir inga övervakningskameror i Bredängs moské, trots angreppet i november, då okända förövare sprejade hakkors och fyrade av smällare som  fyllde lokalerna med rök. Förvaltningsrätten har avslagit överklagandet från Sätra Islamiska kulturförening. Besvikelsen är stor i församlingen över att man åter har fått nej.

Nytt trick lurar Stockholms äldre på pengar

Efter en lång brottsturné tog bedragarnas resa slut. Nu har två män dömts för att ha lurat och stulit pengar av flera äldre. Flera av brottsoffren bodde i Stockholm. Och i nästan alla fall hade offren finsk bakgrund.

–  …du kan nog säga att de valde personer med viss omsorg, säger åklagaren Christer Sammens.

 

Här hittar du brasan

Det har snöat halva veckan. Men vintern rasar ändå och på söndag är det Valborgsmässoafton.

Vi har kartlagt 80 olika små och stora brasor, från Vallentuna till Haninge och allt däremellan.


 ”Post Nord bedriver utpressning”

Det menar åtminstone ordföranden i en bostadsrättsförening dit posten slutat komma.

Lokaltidningen har länge följt hur Post Nord väljer att, eller låter bli att, dela ut post, bland annat i Hjulsta.

 


Äntligen vinster för Stockholmslagen

Eero Markkanen spurtade över halva plan och nätade för sitt AIK.  Djurgården fick och förvaltade en sen straff. Båda lagen tog därmed efterlängtade segrar i Allsvenskan och gick om Hammarby i tabellen.

I vårt sportsvep får du hela den veckans bästa nyheter:


Naken krönika

Hur mycket ska vi ha på oss på badhuset? Mitt i:s Ingrid Johansson beskriver en ny trend


Soldränkt fredag

Det blir sol i hela Stockholms län denna sista fredag i april. Åtminstone på förmiddagen, sen finns det risk för moln och enstaka skurar. Temperaturerna letar sig upp mot 10 grader mitt på dagen. Fortfarande rätt kyligt med andra ord men allt slår veckans snöblandat regn och hagel. Ett fall framåt för våren som enligt tradition måste vara här på söndag.

Obs: Det är risk för gräsbränder i hela länet under fredag eftermiddag (förutom på Roslagskusten) så iakttag stor försiktighet när du eldar, hälsar SMHI.