ANNONS

Vaknade av explosion utanför villa

morgonkollen
Morgonkollen.
✔ Explosion utanför villa ✔ Bilar satta i brand i Tyresö ✔ Soligt väder hela dagen
ANNONS

Explosion i Salem

Boende i ett villaområde i Salem vaknade av en kraftig smäll natten till torsdagen. Det har konstaterats att något har exploderat och orsakat skador på ett hus och omgivningen intill explosionsplatsen.

Polisens tekniker arbetar med att säkra spår på platsen och för att se exakt vilka skador som orsakats. Ingen skadades i samband med explosionen och polisen har ingen gripen. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelsen.

Bilbränder i Tyresö

Sju bilar sattes i brand i Bollmora i Tyresö på onsdagskvällen. Personer som ringde in till polisen uppgav att det var ett ungdomsgäng på 10-15 personer som låg bakom bränderna. Efter att polisen kom till platsen fick de larm om att rutor krossades på en skola i närheten. Där konstaterades att ett 10-tal trasiga fönsterrutor och att tre fordon utsatts för skadegörelse.

– Vi hoppas att folk som sett vad det är för lymlar som gjort det här hör av sig till polisen, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisens presstjänst.

Fler anmälningar under We are Sthlm

Under onsdagskvällen gjorde polisen ett trettiotal ingripanden under ungdomsfestivalen We are Sthlm i Kungsträdgården. Något som man menar är enligt plan.

Fyra personer har gripits misstänkta för brott, övriga insatser handlar om avlägsnanden, eller omhändertaganden av berusade personer. Utöver det kom 23 anmälningar om brott in till polisen på onsdagskvällen. 15 av dem rör ringa narkotikabrott.

På tisdagskvällen anmäldes två sexuella ofredanden inne på festivalområdet.

Glasskiosker försvinner från Kungsträdgråden

Glasskioskerna har varit ett populärt inslag i Kungsträdgården sedan 30 år tillbaka. Men nu ska det bli ändring. Enligt ett förslag från trafikkontoret ska alla kiosker slopas från och med sista september, skriver Dagens Nyheter.

Stadens räknefel – ytterligare 1000 lägenheter får plats

Det blir fler lägenheter i Norra Djurgårdsstaden än vad staden först trott. Ytterligare 1000 bostäder ska ta plats i ett nytt område runt tunnelbanestationen och på en konstgjord ö. Det betyder klirr i kassan för staden.

Finväder i Stockholm

Fint väder utlovas av SMHI under dagen. över 20 grader varmt, några enstaka moln på himlen och ingen risk för nederbörd.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.