Väktare skadad i huvudet – bråk vid pendeln

Väktaren var civilklädd, men polisen tror att misshandeln har med hans jobb att göra.
Väktaren var civilklädd, men polisen tror att misshandeln har med hans jobb att göra.
En väktare slogs i huvudet vid pendeltågsstation, personal i vården blir allt mer sjuka, så ska Kulturhuset bli mer terrorsäkert och stort semmeltest.
Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

Väktare slogs i huvudet vid Älvsjö station

På onsdagskvällen blev det bråk vid pendelstationen i Älvsjö. Det slutade med att en civilklädd väktare blev slagen i huvudet med ett järnrör eller en batong, enligt polisen. Väktaren fördes till sjukhus med sårskada i huvudet. Ingen är ännu gripen och polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel.

Förbättrad säkerhet i Kulturhuset efter terrordådet

Efter terrordådet har Kulturhuset i Stockholm city slipat på sina säkerhetsrutiner. Man har bland annat utarbetat en plan för att också kunna göra en så kallad inrymning, istället för att evakuera sina besökare rapporterar Sveriges radio Stockholm.

Personal i vården blir allt mer sjuka

Sjuksköterskor, undersköterskor och läkare – de som ska vårda oss när vi blir sjuka – är själva allt mer sjukskrivna. De har nu 21 sjukdagar om året i snitt.

– Ohälsan på arbetsplatserna ökar, men Alliansen i landstinget är passiv, säger Jens Sjöström (S).

Läget i trafiken

Inga större förseningar finns inrapporterade på något trafikslag. Pendeltrafiken drabbades på onsdagseftermiddagen och kvällen av förseningar, på grund av hinder på banan. Men på torsdagsmorgonen rullar tågen igen som de ska.

De har korat vilken som är bästa semlan

Gått vilse i semmeldjungeln och behöver tips? Här är några som testat 31 semlor, där bullarna kommer från olika kondis från allt från Järfälla, Lidingö, Stockholm city och Farsta.

Mycket moln – men chans till solglimt

SMHI:s rapport visar halvklart till mulet väder för Stockholmsregionen. Temperaturer runt nollan. Under natten 3-6 minusgrader. Sydvästlig vind.