Våldsamt upplopp på Sergels torg

Flera personer greps efter storbråket på Sergels torg. (Arkivbild).
Flera personer greps efter storbråket på Sergels torg. (Arkivbild).
Flera gripna efter upplopp på Sergels torg, Thomas Bodström blir inte landshövding, varning för viltolyckor.

Bråket växte och blev ett upplopp

På lördagskvällen strax före klockan 19 intill Sergels torg startade ett stort bråk som enligt polisens rubricering växte till ett våldsamt upplopp.

Stöket började med att polisen kontrollerade en bil och två personer i fordonet omhändertogs. Då griper flera andra personer in och börjar bråka och hotar en ordningsvakt. Vittnen uppger att det har slagits med tillhyggen, men ingen ska ha skadats.

Flera polispatruller kommer till platsen och två personer grips misstänkta för våldsamt upplopp.

Bodström blir inte landshövding

På lördagen fick Thomas Bodström besked om att han inte blir landshövding i Stockholms län. Regeringen upphäver den tidigare utnämningen eftersom Bodströms förtroende rubbats på grund av att han varit ledamot i det kritiserade pensionsbolaget Allra.

– Jag beklagar regeringens beslut, säger Bodström i ett pressmeddelande. Jag hade gärna blivit landshövding men nu fortsätter livet som advokat och författare.

Ung person rånad och misshandlad

En yngre person blev rånad och misshandlad i Råsunda, Solna, strax före klockan 20 på lördagskvällen.

De två gärningsmännen tog brottsoffrets mobiltelefon och delade ut sparkar och slag. Polisen sökte igenom närområdet utan att finna förövarna.

100 personer i sjönöd

Strax före klockan 17 i lördags kom larmet om att en större båt hamnat i sjönöd. Båten, som hade cirka 100 gäster ombord, hade fått problem att manövrera utanför Valdemarsudde.

Brandbåten Fenix och sjöpolisen kom till undsättning och kunde bogsera båten till Kastellholmen. Ingen person skadades.

Östberga – plötsligt i centrum av debatten

Idag är det två månader sedan en man sköts till döds och en annan skadades alldeles intill torget i Östbergahöjden. Sedan dess har Östberga blivit en symbol för gängkriminalitet och hamnat mitt i den politiska debatten.

Men många Östbergabor känner inte igen sig i den bild som målats upp. Och brottsligheten i området har minskat enligt polisen.

Polisen varnar för viltolyckor

Polisen gick sent i lördags kväll ut och uppmanade bilister att köra extra försiktigt på grund av risk för viltolyckor.

Under lördagen hade 16 rapporterade trafikolyckor med vilt skett i länet. I elva fall har det varit trafikolyckor med rådjur, i fyra fall vildsvin, och i ett fall en älgkalv.

Det mulnar ☁️ i eftermiddag

SMHI:s prognos för Stockholms län: Till en början en del sol men slöjmoln. Under eftermiddagen mulnande och 11-14 grader. Under kvällen passerar regn österut över främst Västmanland och Uppland. I natt liknande temperaturer. Västlig vind, från i kväll sydvästlig.