Tre gripna för våldsamt upplopp i norra Stockholm

Tre greps för våldsamt upplopp i Upplands Väsby under fredagskvällen.
Tre greps för våldsamt upplopp i Upplands Väsby under fredagskvällen.
Våld i skola ökar efter ny metod, våldsamt upplopp i Upplands Väsby och Trafikverket flaggar för tung trafik för sportlovsfirarna på väg norrut. Det här är nattens och morgonens nyheter.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Ökat våld i skola efter ny metod

Efter att Hjulsta grundskola i Spånga börjat tillämpa metoden ”lågaffektivt bemötande” vid misskötsel har våldet på skolan gått upp, rapporterar P4.

Metoden som går ut på att möta stökiga elever med lugn vilket har enligt facket inneburit att lärare kan säga till en elev om missköter sig – men gå därifrån och ringa mentor och föräldrar om de inte rättar sig. Konsekvenser kan dröja i flera veckor. Rektorn avfärdar larmet och kopplar inte det ökade våldet med den nya metoden.

morgonkollen balk nattens händelsenyhet

50-tal personer stökade i Upplands Väsby

Polisen hade fullt upp under fredagen i Upplands Väsby, vilket Mitt i rapporterat. Men senare under kvällen fortsatte kaoset när ungdomar med olika tillhyggen rörde sig om kring stationen och centrum. Ett 50-tal ungdomar trängde sig in på Pressbyrån, skrämde personalen och började kasta stenar mot polisen, skriver SVT. 

Tre män greps för våldsamt upplopp samt för brott mot knivlagen på kvällen, skriver polisen på sin hemsida. De släpps senare men misstankarna kvarstår.

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Risk för halka i Stockholm

Det råder inga köer under lördagsmorgonen men varningar har utfärdats om halka eftersom det kan vara vara minusgrader i vägbanorna. Det kommer att vara högt tryck på vägarna norrut för alla de som fira sportlov.

Trafikverket råder därför att ta det lugnt på vägarna genom att planera sin resa, välja mötesseparerad väg och ta regelbundna pauser.

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

Mulet förvandlas till sol

Det blir en mulen lördagmorgon men senare under dagen kan vädret spricka upp och solen kan kika fram. Då med 3-5 plusgrader som följd.