ANNONS

Tre våldtäkter i centrala Stockholm – två gripna

Tre våldtäkter ska ha ägt rum i central Stockholm under natten.
Tre våldtäkter ska ha ägt rum i central Stockholm under natten.
Tre anmälda våldtäkter i Stockholms innerstad – två gripna, morgonpigg rånare i Gubbängen greps snabbt av polis och fortsatt besvärligt på vägarna i Stockholm. Det här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS

Tre anmälda våldtäkter – två gripna

Under natten har polisen fått ta emot tre anmälningar om våldtäkt i Stockholms innerstad. Det handlar om tre separata våldtäkter vid klockan 01.35, 02.51 och 03.22. I två av fallen har polisen gripit misstänkta gärningspersoner.

– De har alla skett inom tullarna. I ett fall på hotell och i ett fall i en lägenhet. Där har lyckades vi gripa personer i nära anslutning till brottsplatsen. I det tredje fallet, det klockan 02.51, har vi än så länge svårt att få ut initiala uppgifter från målsägande. De tre våldtäkterna har inget samband med varandra, säger Ola Österling på polisens ledningscentral.

Rånare i Gubbängen greps snabbt

En ensam gärningsperson gick in på en matbutik i Gubbängen klockan 8 imorse. Personalen blev verbalt hotade och rånaren ska ha sagt att denne haft någon typ av tillhygge.

Rånaren fick med sig varor men kunde gripas 100 meter därifrån vid t-banan av polisen. De hade nämligen befunnit sig på ett larm en kort bit därifrån gällande en sönderslagen personbil.

Polisen misstänker att det var rånaren som gett sig på bilen.

Tog modebilder i tunnelbanan – greps av vakter

När en kvinna skulle ta modebilder i tunnelbanan greps hon och trycktes upp mot väggen av två ordningsvakter då de påstod att hon skulle ha blottat sig, rapporterar DN. Enligt tidningen, som sett bilderna, framkom inget naket. Ändå fick kvinnan sitta i en arrestcell i en timme.

– Det är det mest obehagliga jag varit med om i mitt liv, säger hon till tidningen.

Varken SL eller Polismyndigheten som utbildar väktare vill uttala sig om den specifika händelsen.

ANNONS

Halt i trafiken – singelolycka

Det är ganska besvärligt vägunderlag i Stockholm idag. På flera platser är det rejält halt och det finns lössnö som försämrar underlaget.

Vintern fortsätter

Stockholms fortsätter vila i sitt vackra vinterlandskap. Det blir ungefär tre till fyra minusgrader och några gråa moln.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.