ANNONS

Efter våldtäkterna: Polisen skärper närvaron i Rågsved

Rågsveds torg.
Rågsved.
Polisen ökar närvaron i Rågsved efter sommarens våldtäkter och vårens överfall. I natt vapenånades en person i Djurgårdstaden och blev av med dyrbara ägodelar.
Här är morgonens nyheter.
ANNONS

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Polisen skärper närvaron i Rågsved eftet våldtäkter

Polisen ökar sin närvaro i Rågsved, efter sommarens två våldtäkter och vårens överfall. Polisen ska också hålla ett öppet möte med Rågsvedsborna,  rapporterar DN. Det ideella initiativet Rågsved har också tagit upp sina nattvandringar igen.

morgonkollen balk nattens händelsenyhet

Vapenrån i Djurgårdsstaden i natt

En person hotades med ett pistolliknande föremål i Djurgårdsstaden strax före midnatt. Tre rånare omringade personen och stal dator och mobiltelefon. Det finns inga spår efter förövarna.

– Personen hade inget att larma med så det tog lång tid innan vi fick reda på vad som hänt, säger Ola Österling vid Polisens regionledningscentral.

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Lugn morgon i trafiken

På morgonen är det längre restider mellan Slussen och Norsborg och Fruängen, på grund av signalfel i tunnelbanan. Inställda avgångar förekommer också, enligt SL. I övrigt rapporteras inga störningar i Stockholmtrafiken.

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

Ta paraply i eftermiddag

Det blir halvklart till mulet under måndagen. Vid 15-tiden väntas regn komma, enligt SMHI. Sedan regnar det fram till 20-tiden. Även åska kan förekomma, i de östra delarna av Stockholmsområdet.

ANNONS