Expert varnar för låga avgifter – kan chockhöjas

En låg avgift kan locka många bostadsköpare.
Men nu varnar en expert för att det kan vara en fälla.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Expert varnar för låga avgifter

En låg avgift till bostadsrättsföreningen kan locka vid lägenhetsköpet. Men nu varnar HSB för att många riskerar ett chockhöjning. Det rapporterar Svenska dagbladet.

Förutom att avgiften kan höjas kraftigt om räntan på föreningens lån går upp eller om man behöver renovera, riskerar de låga avgifterna dessutom att trissa upp priset på bostäderna.

– Jakten på låga månadsavgifter får många att betala ett för högt pris för bostadsrätter, varnar nu Johan Phalén, finansspecialist på HSB Stockholm till Svd.

 

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Flera bilolyckor under morgonen

Vid halv sju-tiden skedde en olycka på Essingeleden E4/E20, före delningen mot Solna och Huvudsta i riktning mot Arlanda. Olyckan skedde i det vänstra körfältet som fortsätter mot norra länken.

Två bilar krockade strax efter klockan 6 vid golfbanan på Lagnövägen. Växelvis trafik.

Strax efter klockan 6 skedde en olycka mellan en personbil och en lastbil på Dalarölänken, vid norrgående avfart och påfart mot riksväg 73. Det är avstängt mot Dalarö från Jordbro och avstängd avfart norrgående från riksväg 73.

Södra länken stängs av

I natt stängs Södra länken av mot Nacka. Mellan klockan 22-05 genomför Trafikverket drift och underhåll av vägen. Avstängningen gäller även Koppartunneln (västgående utfartstunnel mot väg 226 Huddingevägen). Trafikanter uppmanas att följa skyltade omledningsvägar.

Kollektivtrafiken flyter på

Inga större störningar har rapporterats från kollektivtrafiken.

Saltsjöbanan kör vissa avgångar med korta tåg under morgonrusningen. Det finns direktbussar att hoppa på som kör mellan Fisksätra och Slussen.

 

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

En molnigare dag att vänta

Onsdagsvädret blir klart till halvklart, men det mulnar på framåt eftermiddagen. Temperaturen blir mellan 6 och 10 grader. Det rapporterar SMHI.