Se Vasaloppet avgöras i tunnelbanan

Det kryllar av stockholmare i Vasaloppet. Arkivbild.
Det kryllar av stockholmare i Vasaloppet. Arkivbild.
Vasaloppsåkarna går i mål i tunnelbanan. Vittne hjälpte polisen att fånga tjuvarna. Iskall natt väntar stockholmarna.

Målgången i Mora i tunnelbanan

Idag avgörs Vasaloppets huvudlopp. Starten gick klockan 08.00 i morse i Sälen. 15 800 deltagare skidar de nio milen till Mora. Stockholm är det största distriktet med 2 525 deltagare.

Från klockan 12.30 idag söndag och en timme framåt visar ett tiotal digitala stortavlor på olika ställen i tunnelbanenätet upplösningen av Vasaloppet. Det sker via direktlänk från målet i Mora.

Misslyckat bilrån i Liljeholmen

Klockan 20.10 på lördagskvällen larmades polisen om ett försök till bilrån på Sjöviksvägen i Liljeholmen.

Två gärningsmän hade fysiskt försökt få föraren att lämna sin bil. När de inte lyckades lämnade de springande i riktning mot Liljeholmstorget.

Målsäganden är inte skadad. Förundersökning är inledd om försök till rån. Ännu är ingen gripen.

Pistolbeväpnad man i slagsmål

Ett tiotal personer bråkade i lördags kväll vid 20-tiden vid Riddarplatsen i Jakobsbergs centrum. Ett vittne berättade att en av dem hade ett pistolliknande föremål i handen.

Flera polispatruller patruller kom till området för att prata med anmälaren och eventuella vittnen. Personerna som bråkade var försvunna från platsen.

Inga spår efter svärdsmannen

Strax efter klockan 19 på lördagskvällen larmades polisen om att en man sprang omkring i Vallentuna centrum och viftade med ett långt svärd.

Ett vittne berättade att mannen hade rört sig bort från centrum. Polisen spanade efter mannen utan resultat.

Vittne hjälpte polisen fånga tjuvarna

Klockan 18.20 på lördagskvällen ringer ett vittne till polisen och uppger att han ser hur tre personer försöker göra inbrott i en fastighet på Ågesta Broväg i Farsta strand genom attt kasta sten mot en ruta. De ska även ha brutit på en dörr.

När de blir upptäckta lämnar de platsen och vittnet följer efter. Polisen är snabbt på plats och griper två personer direkt och en tredje efter en kortare jakt.

Tjuven greps vid andra besöket

Det kan vara dumt att återvända till brottsplatsen. En person kom in i en elektronikbutik i Bredden i Upplands Väsby tidigt på lördagskvällen och greps direkt av personalen.

Personen har tidigare varit inne i butiken och stulit en robotdammsugare och undkommit. Stölden hade dokumenterats av en övervakningskamera.

Iskall natt ⛄️ väntar

SMHI:s rapport för länet: Mest mulet och främst i norra delen under dagen tidvis snöfall. 3-6 minusgrader. I kväll halvklart till mulet och mest uppehåll. I natt 10-15 minusgrader. Mest svag vind.