Stor vattenläcka i norra Stockholm

En läsare fångade vattenläckan på bild vid Rotebroleden.
En läsare fångade vattenläckan på bild vid Rotebroleden.
Norrort drabbades under onsdagen av flera vattenläckor på grund av en trasig ledning. Idag rekommenderas boende i Sollentuna att koka sitt vatten.

Vattenläckor i Sollentuna och Järfälla

En avgrävd vattenledning har orsakat vattenläckor i både Sollentuna och Järfälla kommuner. Vid vägarbeten på Rotebroleden under onsdagseftermiddagen gick ledningen sönder och när vattnet stängdes av skapades en tryckstöt som slog hål på ledningarna på flera håll, skriver Järfälla kommun på sin hemsida.

I Sollentuna berördes främst Kappetorps industriområde och i Järfälla saknade boende i Kallhäll, Stäket och Jakobsberg vatten under kvällen.

Norrvatten meddelar att de satt in en provisorisk ledning vid Rotebroleden och i Järfälla kommun har läckorna som uppstått lagats. Det läcker fortfarande vatten i Jakobsberg, men det ska åtgärdas under dagen.

Trycket i kranen på sina håll kan vara lågt och vattnet missfärgat av rost, men det ska inte vara någon fara. Norrvatten rekommenderar ändå sina abonnenteri området kring Kappetorp i Sollentuna att koka vattnet.

Villa totalförstörd i brand

I Rönninge brann det under onsdagen i en villa. Huset ska ha skadats kraftigt, men ingen människa skadades.

– Nu har vi tack och lov lokaliserat alla personer som bor här. Min uppfattning är att ingen av dem fanns i huset under branden, sade Anders Edstam som är vice brandchef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Dömd för telefonsamtal

En man i Botkyrka kommun har dömts efter att ha ringt 28 000 telefonsamtal till myndigheter, politiker och sjukhus.

– Det är en sorglig historia. Och det är väldigt synd även om brottslingen. Det bästa är att han får vård nu, säger kommundirektören Mattias Jansson som själv fått många påringningar.

Gratisfestival i Tungelsta

På lördag, 12 augusti, är det dags för gratisfestivalen Trädgårdsrocken i Tungelsta park. Festivalen, som arrangeras av ideella kulturföreningen Musikcentralen, lockade i fjol ett par tusen besökare, och även i år tror man på högt besökstryck i den lummiga miljön bakom Gula villan.

Vädret

Idag väntas temperaturer på upp till 21 grader och växlande molnighet. Mot sena kvällen sjunker temperaturen neråt till omkring 17 grader, enligt SMHI.