ANNONS

Vattenläcka påverkade morgontrafiken

Översvämning i korsningen Tegeluddsvägen och Lindarängsvägen.
Korsningen Tegeluddsvägen/Lindarängsvägen svämmade över på måndagsmorgonen.
Efter torkan väntas priserna på bären att stiga. Svalt i Stockholm och Vattenläcka påverkade trafik och vattentryck på Östermalm.
ANNONS

Översvämning på Gärdet

Under måndagsmorgonen upptäckte flera Östermalmsbor att vattentrycket i kranarna var dåligt. Det berodde på en vattenläcka i grönområdet på Gärdet och påverkade trycket på Gärdet och i Frihamnen. Vattnet rann ut på Tegeluddsvägen och har orsaka stora mängder vatten på gatan.

– Vi jobbar för fullt med att få bort vattnet så att trafiken kan börja flyta igen. När man har fått bort vattnet söker vi efter läckan och åtgärdar problemet så fort som möjligt, säger Helena Ström på Stockholm vatten och avlopp.

Stigande priser på bär väntas

Efter den torra sommaren har bären påverkats. Hos blåbären har många redan torkat ut och lingonen har inte riktigt kommit igång än. Med dessa förutsättningar kommer priserna på bär att öka. Detta är något som Dagens Nyheter rapporterade om i helgen.

Granne avbröt inbrott i Järfälla

En uppmärksam person försökte stoppa ett inbrott i den bortreste grannens hus. Personen blev då attackerad med pepparspray.

Svalare temperatur under dagen

Efter veckor av värmebölja sjunker nu temperaturerna till mellan 20 och 25 grader. Det svalare vädret väntas däremot inte bli långvarigt. I mitten av veckan kommer troligt en ny värmevåg.

I övrigt en del moln. I natt 5 till 10 grader.

ANNONS

Fortfarande semestertrafik

Det är ännu relativt lugnt i Stockholmstrafiken. Under måndagsmorgonen har ett fordonshaveri rapporterats från sajten trafiken.nu. Det är en personbil som blockerar ett körfält på E4:an mellan trafikplats Rotebro och trafikplats Bredden, i riktning mot Uppsala.

ANNONS