ANNONS

30 år firas med fredsfest

På lördag firar Folkets Hus Hallunda 30 år, och bjuder in till en aktivitetsdag i fredens tecken.

Målsättningen är att stärka sammanhållningen i Botkyrka och visa på det fria ordets betydelse.
ANNONS

I dag, den 2 maj, är det 30 år sedan Folkets Hus i Hallunda invigdes. Nu går en rad organisationer samman och på lördag anordnas ett stort jubileum på temat ”Fred för bättre värld” med aktiviteter för alla åldrar.

– Vi har varit på samma plats sedan dess och nu väcktes frågan om vi inte ska fira det lite. Så vi gör en grej och hittar på roliga aktiviteter, berättar föreståndaren Bosse Andersson.

För barnen blir det jippon som ansiktsmålning och sagor och det kommer även att hållas en teckningstävling där deltagarna får måla sina tankar om fred och vänskap.

Under dagen kommer flera gäster att delta, bland annat berättaren Ahmed Alaydi från Palestina, sångerskan och artisten Nadia Loius och författaren Ebba Witt-Brattström.

30-årsfirandet är ett samarbete med Hallunda-Norsborgs föreningsråd som är en paraplyorganisation för flera föreningar. Genom evenemanget vill man stärka sammanhållningen i Botkyrka. Peter Björkman som är programansvarig bibliotekarie på Hallunda bibliotek tycker att det är viktigt att framhålla fredsbudskapet med tanke på oroligheterna och motsättningarna i världen.

– Biblioteket ska vara en plats för det fria ordet och en arena för lärande och samtal. 30-årsjubileet bygger på övertygelsen om att det är viktigt att släppa fram människor och berättelser för att stimulera samtal, säger han.

En sudanesisk musiker som heter Abazaar Abd Elbagi Hamid Musa kommer bland annat att uppträda.

– Han har ett starkt fredsbudskap i sin musik och kommer själv från ett land som befunnit sig i ett långt inbördeskrig. Fredsbudskap är något som kan väcka starka känslor, säger Peter Björkman.

Arrangörernas målsättning är att Folkets Hus ska fortsätta att vara en viktig plats för Botkyrkaborna och fortsätta bidra till utveckling, upplevelser och skapande.

ANNONS

–Tanken är att samla så mycket folk som möjligt för att visa upp den kreativitet och skapande kraft det här huset kan rymma, säger Peter Björkman.

Från klockan 12 på lördag är alla välkomna att delta i firandet på Folkets Hus och biblioteket.

Fakta

30-årsfirandet

Folkets hus i Hallunda är ett kultur- och konferenshus som är till för hela Botkyrka.

Här anordnas bland annat dans, bio, utställningar, konferenser, möten och liknande tillställningar.

På lördag 12-17 firas jubileet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.