Välj ditt område
Skådespelaren Alexej Manvelov, aktuell med Innan vi dör på SVT
Alexej Manvelov, en av skådespelarna i nya SVT-serien Innan vi dör.

Nu tar Alexej plats bland de stora

Nöje På söndag sänds första avsnittet av Svt:s nya dramathriller Innan vi dör. I rollerna finns förutom stora namn som Adam Pålsson och Marie Richardson det nya stjärnskottet Alexej Manvelov.

Svt:s dramathriller Innan vi dör är mer drama än thriller. Karaktärerna är personligt involverade i krimfallet, istället för att gå hem och ha drama där, det är i alla fall de som spelar huvudrollerna överens om.

– Det är en helt ny typ av tv-serie och jag tycker det är spännande att vara en del av det.  Dramat är själva handlingen, säger Vasastanbon Alexej Manvelov.

Han är självlärd och har tidigare synts i biroller i stora filmer som Beck, spelat mot bland annat Ola Rapace i filmen Tommy och var förra hösten med i Dramatens uppsättning av Idioten.

Lever dubbelliv

I seriens första scen får vi stifta bekantskap med knarklangarsonen Christian (Adam Pålsson) som blir ditsatt av polismamman Hanna (Marie Richardson). Efter två år i finkan tycks sonen ha fått ordning på livet med heltidsjobb som diskare på den kroatiska restaurangen Mimica.

Marie Richardson i SVT:s serie Innan vi dör som har premiär i januari.

Marie Richardson i SVT:s serie Innan vi dör som har premiär i januari. Pressbild: Peter Cederling/SVT

Snart visar det sig att familjen Mimica även ägnar sig åt andra affärer. Familjeöverhuvudet Davor (Alexej Manvelov) liknar vid första anblick en klassisk maffiaboss, men uppfyller inte riktigt schablonbilden. Den katolska familjefadern lever nämligen dubbelliv på fler än ett plan.

– Den här karaktären är väldigt komplex och berör allmänmänskliga och existentiella frågor. Det är en väldigt stark person som tampas med stora inre konflikter som är väldigt otypiska för den typen av rollfigurer, säger Alexej Manvelov.

Inte rädd för gangster-facket

Det är inte första gången han spelar gangster och han får ofta frågor om att bli placerad i fack, men tycker inte att man ska tänka för mycket i de banorna.

– Det är lätt att dra ner rollen om man tänker att det här är en ‘sån roll’. Jag har spelat jättemånga olika roller och alltid hittat någonting unikt. Det är lätt att man begränsar sig själv om man tänker att man inte ska hamna i ett fack. Den här rollen är jättebra och ny, säger Alexej Manvelov.

Få stenkoll på helgen: Prenumerera på Mitt i Stockholms och Allt om Stockholms gemensamma nyhetsbrev Fredagspepp!

Adam Pålsson i SVT:s serie Innan vi dör som har premiär i januari.

Adam Pålsson i SVT:s serie Innan vi dör som har premiär i januari. Pressbild: Peter Cederling/SVT

Självlärd skådespelare syns i rutan

Namn: Alexej Manvelov

Ålder: 34

Bor: Hägersten

Bakgrund: Självlärd skådespelare som är född i Stockholm med bakgrund i fria teatergrupper och stand up. Har haft flera biroller tidigare, i filmerna Beck – invasionen (2015) och Tommy (2014) och i Dramatens uppsättning av Idioten 2015.

Aktuell: Spelar gangstern Davor i SVT:s nya dramathriller Innan vi dör med Adam Pålsson och Marie Richardsson i de andra huvudrollerna. Premiär 15 januari.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Två personer vid en bankomat i Alby för att ta ut pengar som tillhör en äldre man. Bedrägeri
Brott

Åldringsbrott: Här stjäls pengar av 80-åring

Nyheter

Hovrätten friar män från grov gruppvåldtäkt

Sport

Sportsvepet: Stockholm nobbar vinter-OS 2026

Brott

Rånare förde bort man i handbojor

Brott

Beskyddarverksamhet ett utbrett problem

Nyheter

KARTA: Alla eldar i hela Stockholm