ANNONS

Afro-Dite i hårdträning

Gladys del Pilar från Stuvsta och de övriga medlemmarna i Afro-Dite anlitade en beteendevetare för några år sedan för att kunna arbeta och komma överens bättre ihop.
Gladys del Pilar från Stuvsta och de övriga medlemmarna i Afro-Dite anlitade en beteendevetare för några år sedan för att kunna arbeta och komma överens bättre ihop.
Blossom Tainton, Gladys del Pilar och Kayo Shekoni.foto: svt
Blossom Tainton, Gladys del Pilar och Kayo Shekoni.foto: svt
En beteendevetare, en löpmaskin och en noggrant planerad show. Det kan vara receptet för att gå vidare i Melodifestivalen, menar Gladys del Pilar som på lördag tävlar med gruppen Afro-dite igen.
ANNONS

Till slut får vi till en träff hemma hos Gladys del Pilar i Stuvsta. Att få tag på en sångdiva som ska delta i Melodifestivalen bara någon vecka innan tävlingarna börjar är inte det lättaste. Det är ständiga repetitioner och pressmöten.

– Jag brukar aldrig missa möten. Men häromveckan gjorde jag faktiskt det. De fick ringa två gånger och fråga var jag höll hus.

Nej, Gladys del Pilar får inte avslöja något om det kommande bidraget ”The Boy Can Dance” som Afro-Dite uppträder med i Växjö på lördag. Men under intervjun i köket hemma i Stuvstavillan växer det sakta fram en bild. Repetitionerna har pågått sedan december.

– Det går väl runt sex timmar om dagen åt det här. Det är crossfit-träning och när jag kommer hem så springer jag på löpmaskinen. Det gäller att ha god fysik för det här numret, säger Gladys.

I övningarna i repetitionslokalen ingår också en ihärdig koreografiträning.

– Man ska kunna väcka mig mitt i natten, då ska jag veta vad jag ska göra i en viss del av låten. Det ska helt enkelt sitta, det gäller för oss alla. Tänk att allt det här är för tre minuter på scen. Afro-Dite är ju inte känt för några ballader direkt, säger hon och skrattar.

Att det har blivit allt mer show runt tävlingsbidragen visade Eric Saade när han slog sönder sin glasbur på scen förra året.

– Även om det låter kanon så kan en låt falla om det visuella inte är bra. Det har blivit mer show under åren och vi vill också ha det, det är något Afro-Dite står för.

Det har gått tio år sedan som gruppen vann Melodifestivalen med låten ”Never let it go”. Samma låt kom senare på åttonde plats i Eurovision Song Contest.

ANNONS

Men trions framgångar följdes av några svåra år.

– En tid efter att vi hade vunnit Melodifestivalen började vi gnaga på varandra, det blev jobbigt för oss alla. Vi ägde inte vår egen tid och vi hanterade stressen på olika sätt, säger Gladys.

Men Afro-Dite återhämtade sig.

– Vi anlitade en beteendevetare som följde oss och lärde oss att hantera varandra. Det var en tuff tid men vi lärde oss våra gränser.

Återstår att se om gruppens låt tar sig vidare genom den första deltävlingen på lördag.

– Klart vi vill vinna. Men allt kan hända, alla artister har samma förutsättningar, säger Gladys del Pilar.

Fakta

Matlagning när hon inte är på scen

Namn: Gladys del Pilar.

Ålder: 44 år.

Bor: Villa i Stuvsta.

Aktuell: Bildar tillsammans med artisten Kayo och Blossom Tainton trion Afro-Dite, som deltar i första deltävlingen av Melodifestivalen som går av stapeln på lördag.

Lyssnar just nu på: Gruppens schlagerbidrag och på radio.

Gillar att göra: ”Jag älskar att laga mat, då finner jag ro. Det blir ofta asiatiskt.”

Familj: Barnen Amanda, 15, och David, 16. Gift sedan två år tillbaka med Christer Bergh.

Favoritartister: Tina Turner, Etta James och Whitney Houston (under sina glansdagar).

ANNONS