After ski i centrum tillbaka efter kritiserat uppehåll

Det blir livemusik på after ski i centrum.
Det blir livemusik på after ski i centrum.
Förra året dristade man sig till att hoppa över det traditionsenliga After ski-eventet i Lidingö centrum i samband med sportlovet.

Det skulle man inte ha gjort.

– Vi fick så mycket missnöje från kunderna och folk på Lidingö för att vi hade ett uppehåll. Vi hade nog inte riktigt koll på att det var så populärt – det är tydligen lite folk hemma på ön ändå under sportlovet. Så på folkets begäran kör vi i år igen, säger Roland Bergström i Lidingö centrumförening.

Men årets After ski, som arrangeras i kväll fredag mellan klockan 16 och 22, kommer att se lite annorlunda ut än föregående år.

– I år flyttar vi in på Jernet, som vi kommer att pynta i After ski-stil. Men det blir ett band som spelar som vanligt, säger han.

Runt 300 personer brukar passera under After ski-kvällen, och mellan klockan 16 och 22 hinner festen skifta karaktär några gånger.

– Först är det de som kommer från jobbet, sedan kommer det folk in före middagen men sedan efterhand blir det mer feststämning. Det brukar vara en stor blandning på folk så på så sett är det en rolig aktivitet, säger Roland Bergström.

Det brukar vara ett antal besökare som kommer i skidkläder varje år.

– En del anstränger sig ordenligt och vi har ett pris för bästa utstyrseln. Men eftersom vi är inomhus i år kanske vi får utse vinnaren ganska tidigt på kvällen, säger han.

Är After ski tillbaka för att stanna nu?

– Jag hoppas det, och att det funkar att vara inomhus, säger Roland Bergström.