ANNONS

Katrin vill reta alla tjockisar

Själv gick Katrin Zytomierska ner 34 kilo med hjälp av LCHF-dieten.
Själv gick Katrin Zytomierska ner 34 kilo med hjälp av LCHF-dieten.
”Överflödigt fläsk är äckligt.” Det tycker Katrin Zytomierska. Efter graviditeten bantade hon bort 34 kilo. I sin debutbok provocerar hon läsarna att göra samma viktresa som hon.
ANNONS

För ett par år sedan fick bloggprofilen Katrin Zytomierska barn tillsammans med sambon, flickfotografen Bingo Rimér. När 160 centimeter långa Katrin fött sonen Ringo upptäckte hon plötsligt att hon vägde 89 kilo.

– Jag var uttråkad när jag var gravid. Jag var berövad allt roligt och fick inte röka, inte dricka, inte ha på mig snygga kläder. Det enda roliga var att äta. Det var en orgie av rostbröd med smör och ost, plättar med jordgubbssylt och Häagen-Dazs.

Vad sa Bingo?

– Han brydde sig inte om att jag gick upp så mycket. Sa bara: ”Hörru, ska du verkligen äta en hel Häagen-Dazs-burk varje kväll?” ”Håll käften”, svarade jag. Jag var så deprimerad. Han är inte alls kroppsfixerad, vilket man kan tro med tanke på att han är fotograf. Det är snarare tvärtom. Han tycker inte alls om supersmala tjejer.

Efter förlossningen kände Katrin sig ful, äcklig och saknade självförtroende. Att vara tjock och gravid var en sak, tycker hon. Då var det vackert. Men när ”ungen är utanför magen” anser hon inte att det är okej längre.

Det blev starten för hennes bantningsresa, med hjälp av bland annat LCHF-metoden, kost med mycket fett och lite kolhydrater.

Debutboken ”Dags att bli smal!” skrev Katrin för att bloggläsarna tjatade och ville ha hennes recept och träningsschema. I boken skriver hon ”Att vara en tjockis är inte okej, det är ofräscht. Men en sak ska du inte glömma: Att lika mycket som jag avskyr fläskiga människor så älskar jag fläskisarna som bestämmer sig för att bli av med skiten.”

Är du inte rädd för att såra människor?

– Nej, det är mitt sätt att peppa när jag bloggar. De flesta är så otroligt försiktiga för att inte såra. När jag startade min blogg gjorde jag valet att frekvent förolämpa folk och säga vad jag och de flesta andra tänker. Jag har fått skitmånga mejl där folk skriver att de har varit arga och provocerats att banta säger Katrin som sitter med jeansbenen i storlek 26 uppdragna i soffan.

ANNONS

I boken finns både bilder på hur hon ser ut nu, när hon väger 55 kilo, och tidigare, bland annat en närbild på hennes bak och i tajta träningskläder på gymmet.

– Jag har inga problem med det, jag är ingen som döljer något. Om jag gör botox i pannan skriver jag det. Folk älskar att läsa om när jag trodde att jag pruttade men bajsade diarré i badkaret, att jag kämpar med celluliter och har spruckna hälar.

Katrin Zytomierska har inga problem med att vara kontroversiell. Senast stack hon ut hakan förra veckan i TV4:s Kvällsöppet när hon debatterade LCHF-kost för barn.

Efter den debatten anser hon dock att frågan om hon ger sin egen snart 2-årige son LCHF-mat uppfattats fel i medierna.

– Varje gång jag får frågan om Ringo äter LCHF svarar jag nej. Däremot, när Ringo är sju eller åtta, och rent hypotetiskt blir tjock, då skulle min absolut första åtgärd vara att ta bort kolhydraterna.

När jag startade min blogg gjorde jag valet att frekvent förolämpa folk.katrin Zytomierska

Fakta

Aktuell med bok om sin egen bantning

Namn: Katrin Zytomierska.

Ålder: 34 år.

Bor: På Östermalm.

Familj: Sambon Bingo Rimér, sonen Ringo, snart två år, Bingos dotter Nova, 8.

Aktuell: Med boken ”Dags att bli smal! LCHF på mitt sätt” (Lind & Co), blogg och lchfklubben.se.

Yrke: ”Jag skriver lite, är lite programledare, lite entreprenör, lite författare och har ett kontorshotell.”

Om barnflickan som lämnade familjen under en resa i USA: ”Jag ångrar inte att jag skrev om henne på bloggen. Jag har hört att hon är tillbaka i Polen, men vet inte om jag tror på det. Hon satte mig i skiten som bara lämnade oss. Jag tyckte jättemycket om henne, därför tog jag det så hårt och kände mig sviken. Men livet går vidare och jag har en ny barnflicka.”

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.