ANNONS

Allsången återuppstår i Tornparken

allsång tornparken sundbyberg
Allsångsledaren Oyewole Odenlami räknar med att omkring 100 personer kommer på onsdag.
På 70-talet togs det ton i Tornparken under de "Kvitterkvällar" med allsång som hölls där.
Nu återuppstår evenemanget för en kväll och allsångsledare Oyewole Odenlami utlovar bland annat att en egen sång till Sundbyberg kommer att sjungas.
ANNONS

Kvitterkvällarna var väldigt populära och många har glatts åt beskedet att allsången återuppstår – om än för en kväll, berättar Oyewole Odenlami.

Till vardags jobbar han på Träffpunkten i Hallonbergen där han bland annat leder allsång.

Nu blir du nya Lasse Berghagen?

– Det är inte meningen, skrattar han. Men det känns jättespännande och kul. Många har blivit väldigt intresserade när jag berättat om det och jag räknar med att kanske 100 personer kommer.

Oyewole Odenlami kommer dock inte vara ensam. Med honom finns också musikterapeuten Lis Jacobsson och husbandet leds av Per Fjellström från Musikskolan på Kulturcentrum i Hallonbergen.

Sumpan hyllas med egen låt

Lis Jacobsson har skrivit en egen Sundbybergslåt med melodi lånad från Dansen går på Svinnsta skär, berättar Oyewole Odenlami.

– Det är nog många som inte känner till att Sundbyberg har en egen låt, så det kan bli premiär för dem att få höra den.

Ett allsångshäfte håller nu på att tryckas upp och många gamla godingar kommer att framföras under kvällen lovar Oyewole Odenlami.

Jag hoppas kunna fortsätta med allsången i någon form

ANNONS

Oyewole Odenlami

– Det blir bland annat Öppna landskap och En gång jag seglar i hamn.

Kvitterkvällen, som är gratis, hålls på onsdag 15 augusti klockan 17-18.30 i Tornparken.

– Jag hoppas kunna fortsätta med allsången i någon form, kanske i Tornparken eller på Kulturcentrum eller Träffpunkterna på vintern, säger Oyewole Odenlami.

Allsången är en del av kulturarvsåret 2018 och arrangeras tillsammans med Sundbybergs Stadsmuseum och Sundbybergs Hembygdsförening. Fler arrangemang hittar du här.