Välj ditt område
Den 9 september går Järfällafestivalen av stapeln för sjätte gången.
Den 9 september går Järfällafestivalen av stapeln för sjätte gången.

Anders Lundin till Järfällafestivalen

Nöje Även ”Mellanösterns Bob Dylan” Ramy Essam och Mello-duon Bella & Filippa står på scen den 9 september. Men dessutom blir det marknad, mässa och prova-på-aktiviteter i Jakobsbergs centrum.

När Järfällafestivalen arrangeras för sjätte året den 9 september är det med en gedigen uppsättning artister. Anders Lundin är konferencier för festivalen och kommer leda allsång. Lekisjazz som spelar jazz för barn ska spela, likaså opera-trion Divine som uppträder på gator och torg. Även gycklargruppen TRiX och Järfällatrollkarlen Robert Ace ska uppträda. På scen står också Mello-duon Bella och Filippa, som ställde upp med låten ”Crucified” i melodifestivalen.

”Mellanösterns Bob Dylan”

En av årets mest uppseendeväckande akter är Ramy Essam, som kallats ”Mellanösterns Bob Dylan”. Ramy Essam blev först känd som inofficiell trubadur för den egyptiska revolutionen 2011. Hans låt ”Irhal” (ungefär ”lämna” eller ”avgå”), som krävde diktatorn Hosni Mubaraks avgång blev en populär kampsång för demonstranterna på Tahrirtorget.

Det brittiska kulturmagasinet Time Out listade ”Irhal” som nummer tre på listan över hundra låtar som förändrat historien. Sedan militären tog makten i Egypten har Ramy Essam levt i exil i Sverige.

Inte bara musik på festivalen

Förutom uppträdanden hålls en mässa med information om bostäder och byggprojekt i Järfälla. Föreningar och kulturskolan håller prova-på-aktiviteter, det erbjuds ponnyridning och åk med häst och vagn, djurklappning, hoppborg, ansiktsmålning och ett litet tivoli för yngre barn. Dessutom kommer många butiker i centrum ha särskilda erbjudanden.

Festivalen pågår hela lördagen den 9 september och arrangeras av Järfälla kommun, Järfällahus och Citycon (fastighetsbolaget som driver Jakobsbergs centrum).

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Flera ministrar har fått pulverbrev

Nyheter

Brev med pulver skickat till Ibrahim Baylan

Nyheter

Kör MC i löpspåren – på span efter blottare

Nyheter

Risk för kaos på Medis till helgen

Brott

Hemtjänst stal guldtand från åldring

Nyheter

2022 ska nya Lidingöbron stå klar