ANNONS

Anmälde vattenläcka – var konstverk

Konstverket Fountain på Swedenborgsgatan.
Intelligent eller helt meningslöst. Meningarna går isär om konstverket Fountain.
Konstverket "Fountain" på Swedenborgsgatan väcker känslor.
I veckan anmälde en kvinna vad hon trodde var en vattenläcka till Stockholms stad. Svaret, att läckan är ett konstverk, gjorde henne inte mer nöjd.
– Fullständigt idiotiskt, säger anmälaren till Mitt i Södermalm.
ANNONS

Det var i maj i år som konstverket, som består av en liten stråle vatten som kommer upp ur trottoaren, invigdes i början på Swedenborgsgatan utanför Konstfrämjandets lokaler.

Vattenstrålen är inte helt olik en vattenläcka och det var också vad en kvinna som bor i området trodde i veckan. När hon anmälde ”läckan” till Stockholms stad fick hon reda på att det i själva verket är ett konstverk. Men det har inte fått henne att bättre uppskatta det uppsprutande vattnet.

– Jag blir irriterad varje gång får vattenstänk på byxorna, säger kvinnan som Mitt i har varit i kontakt med.

Andra har varit mer positivt inställda till konstverket som heter Fountain och är uppfört av Magnus Thierfelder. Peter Cornell, hedersledamot i Konstakademien, hyllade tidigare i år Fountain i tidningen Expressen med dessa rader:

Men är inte läckan förtalad? Den är ju trots allt en sanningssägare. Strålen rinner oförtrutet utan att låta sig hejdas eller täppas till: titta här, jag har något att berätta. Som Wikileaks bryter den rebelliskt mot lagar och förordningar för att uppenbara det dolda. Och kanske är konsten själv ett slags läcka i samhället…” 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.