Min lokala hjälte

Årstabon Sanna Nielsen årets julvärd

Sanna Nielsen trivs i Årsta. Hon promenerar gärna längs Årstaviken och äter middag på Två små svin, har hon tidigare berättat för Mitt i.
Sanna Nielsen trivs i Årsta. Hon promenerar gärna längs Årstaviken och äter middag på Två små svin, har hon tidigare berättat för Mitt i.
Programledare för melodifestivalen, Allsång på Skansen och nu hela Sveriges julvärd på SVT.
Folkkära Årstabon Sanna Nielsens meritlista blir allt mer imponerande.
- Att få vara en del av tittarnas jul är ju en fantastisk ära, säger hon.

Årstabon Sanna Nielsen, 31, blir årets julvärd. Det presenterade SVT på tisdagsförmiddagen.

– Att få vara en del av tittarnas jul är ju en fantastisk ära, och jag ser verkligen fram emot att fira tillsammans med hela svenska folket, säger Sanna Nielsen i ett pressmeddelande.

Sanna Nielsens har fått det ena ärofyllda uppdraget efter det andra och hennes meritlista blir allt mer imponerande. Hon firar 20 år som artist, har deltagit i melodifestivalen sju gånger och förra året var hon programledare för hela musiktävlingen. I år var hon programledare för Allsång på Skansen och i höst debuterar hon som revyartist. 

Som julvärd tänker hon fokusera på julstämning och musik.

– Jag vill bjuda på det trygga, varma och äkta som är viktigt för mig när det handlar om julen. Jag vill såklart sprida glädje, men samtidigt är jag inte rädd för lugnet. Och så en sak till. Det kommer bli musik, jag älskar julens toner, säger Sanna Nielsen.