Artister i vitt släpper loss i Sätra ridstall

Svenssons Treoo spelar i Hovcaféet i Sätra ridstall. Sven-Erik Larsson., Monika Bring och Christian Veltman.
Sven-Erik Larsson, Monika Bring och Christian Veltman.
Söndagen den 5 maj är det fritt fram att önska favoritlåtar i Hovcaféet i Sätra ridstall.
Spelar gör Svenssons Treooo.
– Vi gör ren underhållning. Folk ska ha roligt, säger saxofonisten och kapellmästaren Monika Bring.

Schlager, storbandsjazz, rock, visa, disco – ingen genre är främmande för Svenssons Treooo. På sina konserter spelar bandet sina egna favoriter, men låter också publiken önska sig låtar.

– Har jag hört en låt så minns jag den och kan spela den utan problem, säger saxofonisten, kapellmästaren och Gröndalsbon Monika Bring, också kallad för en ”levande jukebox”.

Söndagen den 5 maj, klockan 17–19, släpper trion loss i Hovcaféet i Sätra ridstall. Det blir favorit i repris, för Monika Bring och hennes medmusiker gjorde succé när de spelade här i höstas.

– Vi gör ren underhållning. Folk ska ha roligt, säger hon med eftertryck.

Ett signum för trion är de vita instrumenten – Monika Bring har en vit saxofon, Sven-Erik Larsson en vit gitarr och Christian Veltman en vit bas. Vita skor och hattar har de också.

Erik Bring sjunger i Hovcaféet i Sätra ridstall.

Erik Bring. Foto: Pressfoto

Men konserten har också en allvarligare sida. Den står Erik Bring för. Han sjunger sina egna låtar, som skildrar hur det är att vara djupt deprimerad och samtidigt ger hopp om att det finns en väg tillbaka.

– Han är en kille som mått dåligt, precis som många andra unga, men som nu mår bra. Han uttrycker det med sin musik, berättar Monika Bring.

Erik Bring är ambassadör för föreningen Hjärnkoll och håller föredrag och sjunger på skolor och föredrag. Dessutom jobbar han med Kultur i vården.

Kaféet håller öppet under konserten och serverar soppa, mackor och fikabröd. Den som gillar hästar kan också passa på att kika på ridlektioner – en stor glasvägg skiljer kaféet från en av ridsalarna.

Biljetter löses i entrén, för 100 kronor.

hovcaféet

Hovcaféet satsar på konserter.   Foto: Märta Lefvert