ANNONS

Återblick: Folkets vrede stoppade returpark

Återvinningskonst vid entrén till Stockby returpark
Inget returpark som Stockby nära centrum ansåg många i Vallentuna.
Nyårskaramell #3: När Mitt i tittar tillbaka på året som har gått minns vi känslorna returparken väckte. Vallentunaborna såg ett nytt Hagby framför sig i centrum röt ifrån till politikerna som fick backa i ett beslut alla partierna faktiskt var överens om.
ANNONS

I maj gick avfallsbolaget Sörab ut med nyheten att en returpark skulle öppnas i Vallentuna. Med Stockby som förlaga presenterades förslaget som en inlämningsstation för lättare hushållsavfall. När sedan beskedet kom att returparken skulle ligga på den grästäckta industritomten på Teknikvägen mittemellan bostadsområden reste sig håret på en hel del Vallentunabor.

Stora protester

Många föreställde sig en liknande återvinningscentral som finns i Hagby fast mitt i centrala Vallentuna. Protestlistor skickades runt mellan husen och kommunledningskontoret blev nerringt av arga invånare. Trots ett politiskt beslut som alla partier stod bakom, backade kommunen till slut i frågan.

Inget nytt om placering

I ett Facebookinlägg förklarade nämndordförande Ylva Mozis (L) att kommunen hade lyssnat på sina invånare och valet av placering skulle ändras. Men frågan kvarstår var den ska ligga istället?

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.