ANNONS

”Första gången i studion var helt otrolig”

Aylin
14-åriga Aylin från Upplands Väsby går musikprofil på Norrvikens skola i Sollentuna.
Hon är bara 14 år men har redan bestämt sig för att musikbranschen är för henne. Under hösten har hon släppt två låtar på Spotify och nu jobbar hon på sin första EP.
ANNONS

Aylin är Väsbytjejen som går all in. Något vidare tålamod har hon inte, det har hon fått av sin pappa – och envis är hon, precis som sin mamma. Hon boxas och dansar streetdance, men brinner för att sjunga.

För ung för att söka till Idol och för musikverksamheten på Arena Satelliten. Så i augusti tog hon kontakt med skivbolaget Soul family entertainment i Falkenberg som riktar in sig på att hjälpa vem som helst att starta upp sin egen musikkarriär.

Trots det långa avståndet mellan hemorten Upplands Väsby och Falkenberg där studion ligger, har hon tack vare stödet från familjen spelat in snart tre låtar. När den tredje är klar har hon kommit längre än halvvägs för att kunna släppa sin första EP med fem spår.

Första låten Somebody like you gjordes på bara tre timmar tillsammans med producenten Johan El-Khoury.

– Vi hade sånt flow. Och intresset som väcktes första gången jag var i studion – det var helt otroligt. Då insåg jag att det här är mer än en hobby, säger Aylin.

Skriver låtarna tillsammans

Hon bokade en helhetsproduktion hos skrivbolaget, som innebär att hon är med och skapar låtarna – väljer stil, genre och innehåll. Hennes andra låt Love me better skrev hon till en nära vän.

– Hon uppskattade inte sig själv tillräckligt, och jag ville inte att hon skulle söka bekräftelse hos människor som inte förtjänar det. Jag försökte skriva från hennes perspektiv, samtidigt framföra att hon förtjänar någon som kan älska henne bättre.

Vad fick du för respons när hon hörde låten? 

– Hon blev väldigt rörd och började gråta. Hon har faktiskt blivit starkare och mår bättre, jag tror låten fick henne att lyssna.

ANNONS

Aylin insåg hur betydelsefull musiken är och vad som är viktigt för henne.

– Jag vill inte göra det här bara för att. Jag vill att det ska vara genuint och att folk kan se upp till mig av den anledningen.

En annan sida av branschen

Hennes familj beskriver henne som den typiska blivande artisten som alltid älskat att stå på scen. Den som sjöng högst och klappade mest när det var Lucia i skolan. Hon älskar musiken, men är också medveten om att det kan vara en smutsig bransch och är redan på sin vakt för att inte bli utnyttjad.

– Jag hoppas kunna hitta ett bra skivbolag här i Stockholm, så att vi slipper lägga så mycket tid och pengar på att åka till studion. Men det ska kännas bra. Och om jag inte blir signad tänker jag starta mitt eget skivbolag en dag.

Fakta

Aylin

Ålder: 14 år.

Bor: Upplands Väsby.

Familj: Mamma, pappa och lillebror.

Studerar: Går i 8:an med musikprofil på Norrvikens skola i Sollentuna.

Intressen förutom musiken: Streetdance, boxning och gym.

Aktuell med: Släpper sin tredje låt på Spotify 14 oktober.

Idol: Ariana Grande

Instagram: aylin.covers

Youtube: Aylin official

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.