ANNONS

Babben visar det oväntade

”Babben” Larsson har rest landet runt med rosade showen ”Vad hände?”. Nu ska hon leda underhållningsprogrammet ”Stjärnor hos Babben” på SVT.
”Babben” Larsson har rest landet runt med rosade showen ”Vad hände?”. Nu ska hon leda underhållningsprogrammet ”Stjärnor hos Babben” på SVT.
I ”Stjärnor hos Babben” ska Babben Larsson locka fram oväntade sidor hos folkkära artister.

Hon – om någon – vet hur det är att blotta nya sidor av sig själv. Hennes senaste show har fått folk att storgråta.
ANNONS

I SVT:s nya fredagsunderhållning ”Stjärnor hos Babben” tävlar artister i kunskap om sig själva och sin karriär. Motståndaren kan vara det egna minnet eller en ivrig beundrare.

Babben Larsson brukar tacka nej till programledaruppdrag. Den 57-årige exilgotländskan har haft fullt upp på sistone, privat och i jobbet.

Hon har skilt sig, hittat kärleken igen, sörjt sina båda föräldrars bortgång och avhandlat alltihop på scener runt om i hela Sverige med sin kritikerrosade show ”Vad hände?” Hon repar också för musikalen Cabaret som snart har premiär på Uppsala stadsteater.

Men ”Stjärnor hos Babben” kunde hon bara inte motstå.

– Det är ett program jag själv gärna skulle vara gäst i, det är ett bra tecken. Jag gillar konceptet med att kunna vara spontan, kasta manuskorten och sjunga med. Jag är komiker, inte programledare.

Som andrabarn i en syskonskara om tre gällde det att hitta sin grej. Babben fattade snabbt att hon fick folk att garva. Med 25 år i gemet är hon i dag en av Sveriges främsta komiker.

– Att vara omtyckt har alltid varit en drivkraft. Men att bli folkkär var ju aldrig målet.

I sitt nya program ska otippade sidor av kändisar, som svenska folket trodde de kände, fram.

– Men det blir inga ex eller tårtor i ansiktet, det här är inte ”Här är ditt liv”. Det är ett hyllningsprogram.

ANNONS

Att blotta nya sidor av sig själv kan vara läskigt, Babben om någon vet. För man kan faktiskt inte skämta om allt, slår Babben fast.

– Jag skrev ”Vad hände?” ett år efter att pappa dog, en månad innan biljetterna släpptes dog mamma. När nära dör måste man ta det på allvar. Skilsmässor också.

Reaktionerna på showen har varit starka.

– Publiken har kommit ut söndergråtna, fått kontakt med sin sorg eller gått hem och skilt sig. Andra har kommit på att ”fan, så här kan vi ju inte ha det” och börjat ta hand om varandra. Det har verkligen satts igång processer. Jag är glad att jag vågade göra det här.

”Vad hände”-turnén är just avslutad, avsnitten till Stjärnor med Babben inspelade. Vad som händer härnäst står skrivet i stjärnorna. Kanske blir det en bok till, eller en turné utomlands.

– Jag spänner bågen och siktar högt. Jag var i Sydafrika och gjorde ett gig på engelska ganska nyligen, det var skitkul. Det vore kul att turnera i USA. Jag siktar på det, sen kanske man kommer till Skottland men skit samma.

Fakta

Babben klipper sig i Sumpan

Namn: Barbro Larsson.

Ålder: 57 år.

Familj: Särbo med tand­läkaren Anders. 22-åriga dottern Sofia och två hundar

Bor: Råsunda.

Lokala favorithäng: Jag gillar att gå med hundarna i Råsunda villakvarter eller ta en cappuccino på Doppio (Råsundavägen 175).

Om Sundbyberg: Eftersom jag har bott länge i Sumpan är det fortfarande mina kvarter. Här shoppar jag och har min frisör.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.