Från trist bangolf – till trendig bargolf

Redaktionen spelar bangolf, spår att nya pubsporten är bargolf
Efter boule och pingis ligger bangolfen bra till för att bli stora pubsport.
Boule, dart, pingis, bingo – och nu bargolf. Vi spanar på den spirande öl-och-bangolfs-trenden som väntar på sitt stora genombrott.

Det som skulle bli en trevlig minigolfsrunda har för länge sedan spårat ur. Du blir ordentligt förbannad, drar klubban i backen, smäller på bollen som studsar i huvudet på en pensionär och rakt in i glasskiosken.

Herr Glasskioskägare blir rasande. Rusar ut och vrålar ”Vad fan håller ni på med!?”

Det är på liv eller död och alla är osams. Så vore det inte trevligt med en öl nu?

Bangolf med öl – nya pubsporten?

Att vi gillar att ”idrotta” med en bärs i handen är sedan gammalt. Vi har spelat rundpingis och fussball på Söders Ugglan Boule & Bar, vi har ­hivat klot på Boulebar i Rålis och vi har kastat pil på Tennstopet.

Och alldeles nyss var det bingon som fick oss att lämna våra vanliga vattenhål för att inta tantrummet nummer ett – bingohallen.

Nästa grej att ta steget från semester­nöje till barsport i sommar är troligtvis bangolfen, eller kanske snarare ”bargolfen”.

Här bargolfar du

Möjligheterna till bargolf innanför tullarna är dock begränsade just nu.

Golfbaren Kristineberg byggdes om 2012 och nu spelar öldrickande golfare 18 hål på konstgräs. Du läste rätt, här får man dricka öl. Vid banan. Med andra ord är banan grön och stämningen hög.

After golf-öl på Bleck

Ersta MGK ligger i Lilla Blecktorns­parken och bjuder på en 18-hålare i filt. Här är det är strax intill, på grannbaren Bleck, som du kan svepa en bärs eller två.

Innerstans två andra bangolfställen har potential, men ännu inga tillstånd:

Tantogårdens Bangolfklubb i Tantolunden på Södermalm är en väl­ordnad bana i betong, men du måste­ lämna sexpacket utanför staketet. Varning för skräniga tonåringar, ­vilda barn och förälskade nyblivna par.

Sista stället ligger i Vasaparken. Här finns nio hål med närliggande glass­kiosk – dock ingen öl. Än.