ANNONS

Bara seger som gäller i år

Danny Saucedo deltar i melodifestivalen på lördag med sitt bidrag ”Amazing”.
Danny Saucedo deltar i melodifestivalen på lördag med sitt bidrag ”Amazing”.
På lördag står Danny Saucedo på melodifestivalscenen igen.

I år har han bara ett mål – att vinna och få representera Sverige i Europa.

– Jag har en bättre låt i år.
ANNONS

Danny deltar i Melodifestivalens sista deltävling i Malmö, med låten ”Amazing”. Det återstår nu att se om han införlivar sina egna högt ställda förväntningar om att sluta på en bättre placering än förra året, då han kom tvåa. Med tanke på sitt mål sätter han onekligen press på sig själv, något som han håller med om.

– Ja, jag sticker ut hakan den här gången. Men jag har en bättre låt än i fjol och spelar jag mina kort rätt ska det inte vara omöjligt, säger Danny.

Det är just fjolårets succé, då Danny slutade på en andraplats efter Eric Saade, som gör att han vill ställa upp igen.

– Det gick svinbra och jag haft ett underbart år med bra recensioner på både platta och turnéer. Jag vill ta vara på detta ”momentum” och känner att ska jag göra det igen så är det nu.

Han beskriver ”Amazing”, som han återigen varit med och skrivit själv, som ett vuxet bidrag som känns arena.

– Den är textmässigt bredare och den här gången låser jag inte in mig i en klubb – så att säga.

Till skillnad från många andra av årets deltagare som Lokaltidningen Mitt i har träffat säger Danny att han verkligen vill vinna och få representera Sverige i Eurovision Song Contest.

– Eric Saade satte Sverige på kartan igen vilket är ­tacksamt. Och tänk att få vara den som tar hem hela tävlingen till Sverige, det hade varit grymt. Drömma får man ju göra, säger Danny och ler.

Mitt i träffar Danny i hans hemkvarter i Sofo på Södermalm. Här har han tillbringat nästan hela sitt liv och här startade hans artistkarriär. Bland annat i Katarina kyrka där han började sjunga som 3-åring – och gör fortfarande.

ANNONS

Danny berättar att han under åren på nära håll upplevt områdets explosionsartade förändring – från nedgånget till supertrendigt.

– Jag sålde bullar här på Nytorget när jag var mindre och kommer ihåg hur grisigt här var då. Jag fick faktiskt inte gå förbi här själv för min mamma.

Danny bor än i dag kvar här i krokarna och har hittills aldrig lämnat Södermalm.

– Men ett tag bodde jag jäkligt långt härifrån. På Stigbergsgatan.

Under uppväxten var det bara hip hop som gällde för Danny.

Så är det här Danny vi hör i dag?

– Jag har fått göra ett vägval. Det finns en massa saker som jag inte fått göra i ett litet land som Sverige. Jag skriver mycket hip hop-musik men får stoppa undan det och ha det för mig själv. Jag tror inte det skulle fungera i Sverige, det är för amerikanskt.

Trots att Danny kontinuerligt befinner sig i olika tävlingsmoment beskriver han sig själv som en riktigt dålig tävlingsmänniska.

– Jag är ingen ­dålig förlorare och ingen bra vinnare. Men det kan nog vara en ganska sund inställning tror jag eftersom jag hela tiden hamnar i de här situationerna. Jag tävlar med mig själv dock och strävar hela tiden efter att bli en bättre version av mig själv.

Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Fakta

Mindre dans på scenen för fjolårstvåan

Namn: Danny Saucedo.

Ålder: 25 år.

Bor: Södermalm.

Familj: Flickvän.

Aktuell med: Tävlar i fjärde deltävlingen i Melodifestivalen med låten ”Amazing”, som han själv varit med och skrivit. Förra året kom han tvåa med ”In the club”.

Om sitt framträdande: ”Det blir inte lika dansfysiskt krävande som sist. Men låten har höga språng så jag måste fortfarande vara i fysisk form för att kunna ta höjden. Det är lite av mitt trademark.”

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.