ANNONS

De skapar Beatles-hysteri på Södra Teatern

The Cavern Beatles spelar på Södra Teatern.
The Cavern Beatles spelar på Södra Teatern.
Summer of love, Beatles-hysteri och psykedelisk musik.
Den 27 november besöker hyllningsbandet The Cavern Beatles Stockholm och bjuder på en liveshow till minne av the Beatles mest minnesvärda år.
– Vi hoppas att publiken blir som galen, säger bandet.
ANNONS

1967 var året då The Beatles släppte sitt bästsäljande album Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band och uppföljande Magical Mystery Tour.

Samma år blommade den revolutionära hippierörelsen Summer of love ut. Den psykedeliska musiken från Sgt. Pepper var en stark inspirationskälla när konstnärer, musiker och poeter samlades i San Francisco och ville skapa förändring genom konst och musik.

50 år sedan Sgt. Pepper och Summer of love

50 år senare besöker The Cavern Beatles Stockholm och Södra Teatern med en show till minne av The Beatles mest minnesvärda år.

Hyllningsbandet består av Paul Tudhope (John Lennon), Chris O’Neill (Paul McCartney), Rick Alan (George Harrison) och Simon Ramsden (Ringo Starr), ett gäng musiker och inbitna Beatles-fans som själva är uppvuxna i Liverpool.

Anses vara ett av världens främsta hyllningsband

De har turnerat ihop sen 90-talet och anses vara ett av världens främsta till The Beatles – och det finns en hel del sådana.

– Jag tror att nyckeln till det är att vi inte använder några bakgrundslåtar. Vi kör allt live, vilket är rätt svårt att göra, säger bandmedlemmen Rick Alan.

Den 27 november tar de med publiken på en resa genom tidernas största popfenomen på Södra Teatern. Det blir bandets nionde gig i huvudstaden.

– Stockholm är en så vacker stad. Vi har spelat på Södra teatern de senaste fyra gångerna och det är alltid en höjdpunkt för oss när vi kommer till Sverige, det är oftast det sista turnéstoppet.

ANNONS

”Vi hoppas att publiken blir som galen”

Under konserten vill de återskapa spänningen och energin i Beatles-hysterin, den psykedeliska Sgt. Pepper-eran, och de kreativa mästerverken The White Album och Abbey Road.

– Vi täcker hela The Beatles karriär. Från Beatlemania-dagarna, till Let it be, och The Rooftop. Vi gör lite av allt. Det här året är det 50-årsjubiluem för Sgt. Pepper och Summer of love, så vi har en del av showen som är dedikerad till det också.

Vad är era förhoppningar för kvällen? 

– VI hoppas att det kommer mycket folk, att publiken blir som galen och att alla har en kul kväll.

När: 27 november, klockan 19.30.
Var: Södra Teatern, Stora Scen. Mosebacke torg, 1-3. 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.