ANNONS

Biobiljetter ska locka fram finska talanger

Talangjakt på finska.
Österåker vill hitta talangfulla ungdomar som kan finska.
Österåker letar efter finsktalande stjärnskott och anordnar en talangjakt på torsdag. Scenen är din om du har talang för något bara det är på finska.
ANNONS

I år firar Finland hundra år som självständig nation. Det har inte gått finska avdelningen i Österåkers kommun förbi. De vill krydda firandet ytterligare med att skaka fram unga talanger som kan underhålla på finska i arrangemang som kommunen anordnar.

– Vår tanke är att hitta lokala förmågor som kan uppträda för unga och gamla, säger Lea Vaattovaara, samordnare för finskt förvaltningsområde i Österåkers kommun.

Alltifrån sång till stand-up

På torsdag ges tillfället att visa vad man går för på Österåkers bibliotek och uttrycksformen är fri med ett krav: språket måste vara på finska eller ha koppling till Finland.

– Det kan vara att framföra ett musikstycke, sjunga, läsa poesi, eller standup. Vi har inte satt någon begränsing för vad man får göra utom att det måste vara på finska.

Alla får en biobiljett

Om juryn som består av Lea Vaattovaara och hennes kollega gillar vad de ser, skrivs ett kontrakt med talangen, som sen får turnera runt på äldreboende och på skolor i kommunen.

Någon föranmälan behövs inte utan det är bara att dyka upp klockan 17.30. Skulle man inte bli signerad så går man inte hem lottlös.

– Vi ger en biobiljett till alla som deltar på torsdag och man behöver inte vara bra på att prata finska. Vi gör det här för att öka intresset bland ungdomar för det finska språket.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.