ANNONS

Bokläsare: Glöm inte bort Ung-hyllan

Paula Högström, en av de bokälskande bibliotekarierna på Lidingö bibliotek.
Paula Högström, en av de bokälskande bibliotekarierna på Lidingö bibliotek.
Dina bibliotekarier på Lidingö bibliotek tipsar om den bästa läsningen just nu.
ANNONS

Böcker är det bästa jag vet, de som känns, berör, får mig att minnas, förstå, tänka nya tankar och ger mig förståelse. Att välja ut två böcker att tipsa om det är inte lätt. Men jag lovar det är två garanterat bra böcker.   

Damaskus vs Sölvesborg

En författare som ligger mig extra varmt om hjärtat är Per Nilsson, vars senaste bok heter Damaskus vs Sölvesborg. Den handlar om Nour och Leo. Klasskompisarna som bara vet fördomar om varandra, som smarthet, tysthet, slöjan och de fula smeknamnen. Efter en utedag i skolan ska de tillsammans ta sig tillbaka, regnet öser ner och Nour vrickar sin fot. De söker skydd i väntan på att någon ska leta efter dem. Tystnaden och mörkret får dem att börja prata. Prata om sådant som är viktigt på riktigt, barndom, världen, kompisar, svek och fördomar. Är det ingen som letar efter Nour och Leo?

Intet

Intet av Janne Teller, var en för mig ovanligt stark läsupplevelse. Det handlar om en sjundeklass, i klassen går Pierre. En dag reser han sig upp från skolbänken och går hem eftersom han kommit fram till att allt är meningslöst. Klasskompisarna vill inte gå med på det. De börjar samla in saker som betyder mycket i en stor betydelsehög. Går det att lämna ifrån sig det som betyder allra mest för att visa på mening med livet? Hjälper det för att visa Pierre att han har fel? Intet är en bok som ställer en hel massa frågor. Frågor som får dig att tänka till. Men några svar får du inte. 

…hoppa inte över ungdomsböckerna, det finns ofantliga mängder bra böcker där.

Paula Högström

Böckerna finns att låna på biblioteket, du hittar dem på UNG-hyllan. Viktigt är att även du som är vuxen får låna böcker där. Du som är ungdom, jag vet att du kan läsa vuxenböcker. Men hoppa inte över ungdomsböckerna, det finns ofantliga mängder bra böcker där. UNG är den bästa hyllan på hela biblioteket!

Paula Högström, ungdomsbibliotekarie

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.