Breaking news: Liljeholmare gästar programmet

Louise Xiuli Enström, till vardags kvinnan bakom Chong Qing, ska gästa Breaking news.
Louise Xiuli Enström, till vardags kvinnan bakom Chong Qing, ska gästa Breaking news.
När hon fick frågan visste hon inte ens vad Breaking news var, men efter att dottern insisterade ska hon nu laga mat i tv-programmet.
– Det ska bli skoj, men också lite läskigt, säger Louise Xiuli Enström.

Louise Xiuli Enström driver restaurangen Chong Qing i Liljeholmen, och ingen som kommit för att få sig en bit kinesisk Sichuanmat kan ha missat den rödhåriga ägarinnans energi. Det gjorde i alla fall inte en producent för Filip och Fredriks tv-program Breaking news på Kanal 5 som för ett par veckor ringde Louise.

– De frågade om jag ville vara med i programmet, men jag visste inte vad jag skulle svara eftersom jag inte visste vad Breaking news var för något, säger Louise.

Först när Louise Xiuli Enströms dotter skickade ett klipp från programmet kom nervositeten. Foto: Wilhelm Jaresand

Hon ringde sin dotter som skickade en länk till ett klipp från programmet. När hon insåg hur stort programmet var kom nervositeten.

Det ska bli skoj, men också lite läskigt.

– Jag ville inte vara med, men min dotter sa att jag måste. Hon tycker jag jobbar för mycket och behövde göra något skoj så jag sa ja.

I torsdags besökte hon studion för att få en känsla av vad som komma skall.

– Jag ska laga mat och de ska ställa frågor, men jag fattar fortfarande inte riktigt vad vi ska prata om. Det ska bli skoj, men också lite läskigt.