ANNONS

Bristol får nytt liv i höst

Kulturscen Bristol hoppas kunna bygga en riktig kulturscen i Sundbyberg.
Kulturscen Bristol hoppas kunna bygga en riktig kulturscen i Sundbyberg.
Från och med 15 augusti blåses nytt liv i teater Bristol. Det är Lilla Parken och Teater SAT som gått bildat föreningen Kulturscen Bristol, som då kommer att flytta in i lokalerna.
– Alla som behöver en scen ska kunna boka in sig här, säger Johan Asplund, på Lilla Parken.
ANNONS

Friteatern som tidigare höll till på Bristol blev 2017 av med sitt bidrag från kommunen och var tvungna att lämna lokalerna.

Nu ska nytt liv blåsas i lokalerna.

Johan Asplund, som i dag arbetar på Lilla Parken ser chansen att nu bygga en riktig kulturscen i Sundbyberg.

– Det är jättespännande. Här kommer kunna visas bio, dans, teater men också hållas konferenser. Alla som behöver en scen ska kunna boka in sig här, berättar han.

Här kommer kunna visas bio, dans, teater men också hållas konferenser.

Johan Asplund

Han lovar också ”vettiga” hyror, vilka ska ligga i linje med hyrorna på Allaktvitetshuset.

Även de kulturverksamheter som inte håller till i Sundbyberg kommer vara välkomna att hyra lokalerna.

ANNONS

Invigs med pjäspremiär

Hösten inleds 25 augusti då det är premiär för Vi på Saltkråkan. Förhoppningen är att kunna inviga lokalerna med uppträdanden och festligheter kort innan dess.

– Det är en jätteproduktion, med 30 personer som är delaktiga på olika vis, många av dem är barn och ungdomar. Vi hoppas framöver också kunna starta någon slags kursverksamhet på Bristol för barn och unga, och kunna avsluta terminerna med en föreställning, säger Johan Asplund.

Kanske kan det även dras i gång bio i lokalerna från och med oktober.

– Bio Bristol pratar om att kunna dra i gång måndagsbio, men inget är riktigt klart än. De måste i så fall hyra in utrustning, för det finns ingen här i dag, säger Johan Asplund.

Kommunen står för hyran

Den privata fastighetsägaren renoverar delar av lokalerna i dag, som ventilation och bättre tillgänglighetsanpassning. Men Kulturscen Bristol kommer också att få fixa en hel del själva, som stolar och andra inventarier.

– Det är ett digert jobb, lokalerna är väldigt eftersatta,säger Johan Asplund.

Kommunen står för hyran, cirka 500 000 kronor, under det första året. Johan Storåkers (L), ordförande för kultur- och fritidsnämnden, hoppas efter det att verksamheten kan knoppas av från kommunen.

– Vi hoppas att en annan kulturaktör än staden kan ta över kontraktet efter ett år. Det kan mycket väl vara dem som vi samarbetar med idag . Vi får se hur året utvecklar sig. Jag hoppas även att det blir en mer levande kulturlokal än tidigare, där många föreningar har möjlighet att hyra in sig, säger han.