Bullfest på Väsby nya konditori

Lyubov genström och Glenda Zulian på Väsby nya konditori.
Lyubov genström och Glenda Zulian på Väsby nya konditori.
Det är mycket att göra men roligt med traditioner tycker Glenda Zulian.
Det är mycket att göra men roligt med traditioner tycker Glenda Zulian.
Att kanelbullens dag är en av årets viktigaste dagar för bagarna märks. På Väsby nya konditori är det bullar över allt – runt 2000 bakas under dagen.

Kanelbullens dag är tillsammans med fettisdagen och Lucia en av årets viktigaste dagar för Väsby nya konditori. Mitt i tittade in och tog pulsen.

Märker ni av att det är kanelbullens dag på konditoriet?

– Ja absolut, det är bullar överallt. Det är roligt med traditioner, mycket att göra men inte stressigt säger Glenda Zulian som arbetar i butiken.

Exakt hur många bullar som bakas vet de inte. Inför öppningen har de förberett med 1500 bullar och under dagen fylls det på efter behov.

– Det är mer kunder än vanligt i caféet men framförallt har vi många beställningar från företag. Många stamkunder beställer bullar, säger Glenda.

Men runt 2000 kanel- och kardemummabullar blir det. Men även om semlor kommer i alla möjliga varianter numer är det främst klassiska snäckor och knutar som går åt på kanelbullens dag.