Dags för påsklov

En miniguide till kul på påsklovet i Väsby.
En miniguide till kul på påsklovet i Väsby.
Nu är påsklovet här! När du ledsnat på påskgodiset kan du testa programmering, hälsa på vikingar eller testa akrobatik.

Känns det som en evighet tills påskharen kommer påskägget? Lugn, det finns många roliga aktiviteter i Väsby i väntan på påskgodiset. Här är ett urval från kommunens påsklovsprogram. Hela programmet hittar du på kommunens hemsida.

Programmera mera

Påsklovet på bibblan går i spelens tecken. Det blir både FIFA-turnering och sagostund på onsdag och torsdag, ingen föranmälan krävs. Sen på fredagen har du möjlighet att skapa ditt eget brädspel eller programmera ett bilspel i Scratch. På lördagen kan du lära dig hur man programmerar Micro:bit. För att skapa spel eller programmera krävs föranmälan.

Karda och tova

På vikingagården Gunnesgård är det öppet från den 11 till 16 april klockan, klockan 11-16. Det finns möjlighet att testa att karda och tova.

För dig som vägrar ha fötterna på jorden…

…bjuder kulturskolan in till nycirkus. Alla i år ett till fem är välkomna att prova på gratis klockan halv två på 10 och 11 april i Messingens multihall.

För de lite äldre

Väsby gården har olika aktiviteter under lovet. Simning, turneringar och bowling står på schemat. Grimbogården har öppet klockan 14-17 och 19-22 alla vardagar på lovet.