Dags för ösiga Trädgårdsrocken

Trädgårdsrocken
Ban Bianca från förra årets Trädgårdsrocken.
På lördag är det dags för gratisfestivalen Trädgårdsrocken. Ett par tusen besökare väntas då inta Gula villans trädgård vid Tungelsta park.

På lördag, 12 augusti, är det dags för gratisfestivalen Trädgårdsrocken i Tungelsta park.

Festivalen, som arrangeras av ideella kulturföreningen Musikcentralen, lockade i fjol ett par tusen besökare, och även i år tror man på högt besökstryck i den lummiga miljön bakom Gula villan.

– Det är Haninges största livemusikhändelse och vi tror att det blir runt 1500 till 2000 besökare i år igen, säger Victor Ekvall, ordförande i Musikcentralen.

Akterna det här året är Lugnet, Ban Bianca, Zombie Space Pirates, SMASH, Spökstad, Clifftones, Sunday Secret, Bridge To Reality och MISA. Det första bandet går på scen klockan 14 och festivalen pågår därefter till klockan 22.

– Lugnet och Clifftones är de två huvudakterna. De har spelat här förut och båda uppskattas mycket. Ban Bianca är väl annars det bandet som spelar mest live, säger Victor Ekvall, som själv spelar i Ban Bianca.

Har vuxit tillräckligt

Det är den 18:e Trädgårdsrocken i ordningen sedan starten 1998, då festivalen började i småskalig upplaga med betydligt färre besökare och en scen byggd av lastpallar.

– Tanken är väl inte att bli så mycket större än nu utan att snarare försöka utveckla det vi har. En nyhet på årets festival är att det även serveras vegansk mat, säger Victor Ekvall.Fakta

Fullspäckat mellan klockan 14-22

14.00 MISA

14.45 Bridge to reality

15.30 Clifftones

16.15 Zombie Space Pirates

17.00 Sunday Secret

17.45 SMASH

18.30 Spökstad

19.15 Ban Bianca

20.00 Lugnet